• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuzla: U prodavnicama nestalo brašna

U strahu od novih poskupljenja ili nestašica brašna, građani Tuzlanskog kantona posljednjih dana kupuju veće količine ovog proizvoda, tako da su i skladišta u trgovinama uglavnom prazna.

 Tuzla: U prodavnicama nestalo brašna Izvor: MONDO

Trgovci, kao i predstavnici Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla, smatraju da je riječ o neopravdano izazvanoj nestašici brašna, ističući da se uvozom mogu obezbijediti dovoljne količine pšenice, prenosi portal "Sarajevo iks".

Predsjednica Udruženja potrošača Tuzlanskog kantona Gordana Bulić kaže da je dobila informaciju da je u prošloj i početkom ove godine u BiH uvezeno dovoljno pšenice za potrebe stanovništva, te konstatuje da je riječ o korištenju situacije i nepotrebnom stvaranju panike.

Predstavnik Udruženja pekara Tuzlanskog kantona Raif Brkić kaže da je veliki pritisak pekara na Udruženje zbog rasta cijena brašna na 1,05 KM po kilogramu, "tako da pekari nemaju računa ni da rade" i zbog čega je za ovu sedmicu najavljen sastanak pekara.

Predsjednici kantonalnog Udruženja potrošača upućen je poziv vlasti Tuzlanskog kantona na razgovore o poskupljenjima i nestašicama, odmah nakon imenovanja Vlade, navodi portal.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE