• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poništena odluka ministarstva o izboru ponuđača

Sud BiH poništio je odluku Ministarstva transporta i komunikacija BiH kojom se proces i postupak homologacije dodjeljuje konzorcijumu sa Centrom za motorna vozila iz Banjaluke na čelu, pišu sutrašnje "Nezavisne novine".

 Poništena odluka ministarstva o izboru ponuđača Izvor: MONDO

Ovom presudom Sud BiH osporio je rješenje o dodjeli procesa homologacije Centru za motorna vozila iz Banjaluke, Institutu za privredni inženjering iz Zenice, Institutu za promet i komunikacije iz Sarajeva i Centru motor iz Širokog Brijega.

"Ministarstvo u svojoj odluci o izboru konzorcijuma nije uopšte cijenilo činjenice koje je utvrdila Komisija, već samo paušalno navelo da se vrši izbor konzorcijuma", navodi se u obrazloženju presude Suda BiH.

Aleksandar Milašinović, jedan od suvlasnika "Automotiv centra - Centra za vozila" (AMC) iz Sarajeva, koji se žalio na odluku ministra Vidovića, kaže da je presuda očekivana i da očekuje "da u ponovljenom postupku posao obavljanja administrativnih poslova u oblasti homologacije vozila, dijelova i uređaja bude dodijeljen firmi koju Komisija ocijeni sa najviše bodova".

Komisija za sprovođenje konkursa izvršila je bodovanje pristiglih ponuda i Ministarstvu dostavila rang-listu ponuđača. Kao prvoplasiranog sa 88,416 bodova ocijenila je "Automotiv centar - Centar za vozila" iz Sarajeva, dok je konzorcijum na čelu sa Centrom za motorna vozila iz Banjaluke dobio 72,968 bodova.

"Nezavisne" navode da je resorni ministar Vidović, ne uvažavajući bodovanje Komisije, posao homologacije dodijelio drugoplasiranom ponuđaču, iz kojeg je nakon dobijanja posla izašao Institut za privredni inženjering iz Zenice.

Dobro upućeni u proces homologacije kažu da cilj sadašnjeg konzorcijuma nije bio da u poslu učestvuje ovaj institut, te da je samo iskorišten zbog uslova iz konkursa, pišu "Nezavisne".

Iz ovog instituta ranije su upozoravali da u postupku homologacije ima nelogičnosti, te da uopšte nema kontrolnog organa koji će ispitivati sam postupak homologacije i gdje idu sredstva od oko pet miliona KM, koliko se zaradi ovim procesom.

Homologacija je postupak provjere usklađenosti vozila s EU standardima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE