• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stručnjaci iz BiH nasjeli na prevaru

IBC iz Kembridža izdavao nepriznate diplome pojedinim stručnjacima iz BiH. Ministarstvo trgovine Australije ove usluge kvalifikovalo kao prevaru.

 Stručnjaci iz BiH nasjeli na prevaru Izvor: MONDO

Pojedini stručnjaci iz BiH postali su žrtve prevare Međunarodnog biografskog centra (IBC) iz Kembridža, koji je dosad širom svijeta uz novčanu nadoknadu dodijelio oko milion navodnih diploma i nagrada, koje nisu priznate.

Obmana se odvija tako što Međunarodni biografski centar svake godine "bira" stručnjake koji su se istakli u svojoj oblasti rada, koji tada budu obaviješteni da su izabrani za ličnosti godine, a kasnije i da svoja priznanja treba da plate od 395 do 440 američkih dolara, navode "Nezavisne novine".

Uz sve to, žrtva može birati i zvanje koje želi da joj bude napisano na sertifikatu. Kada žrtvi bude dostavljena narudžbenica zvanja s odgovarajućim cijenama i ona uplati novac, dobije diplomu, koja, nažalost, nije verifikovana i nema vrijednost.

Ministarstvo trgovine Australije je usluge IBC-a zvanično kvalifikovalo kao prevaru, te je objavilo upozorenje privrednicima, poslodavcima i građanima da budu oprezni kako ne bi postali žrtve.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE