• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štrajkuju glađu u banjalučkom parku

Četvorica ratnih vojnih invalida iz Dervente predvođena Zoranom Kolundžijom nastavili su danas štrajk glađu u parku 'Mladen Stojanović' u Banjaluci.

 Štrajkuju glađu u banjalučkom parku Izvor: MONDO

Oni izražavaju nezadovoljstvo revizijom boračkih prava kojim su, kako tvrde, znatno umanjena primanja istinskih boraca i ratnih vojnih invalida u Republici Srpskoj.

"Tražimo da se obustavi i poništi kompletna revizija boračkih prava u RS, tražimo povećanje invalidnina 100 odsto i isplatu boračkog dodatka svim borcima", rekao je Kolundžija Srni.

Kolundžija je naveo da se njihovi zahtjevi odnose i na potrebu revizije boračkih penzija i stambene problematike u RS, jer raspolažu saznanjima da su pojedini stanovi u Derventi dodjeljivani ljudima koji uopšte nisu bili učesnici rata.

"Tražimo smjenu pomoćnika ministra za boračka prava Duška Milunovića, savjetnika u resornom ministarstvu Branke Šljivar, te ostavku kompletnog rukovodstva BORS-a, jer nismo zadovoljni nedavno postignutim dogovorom BORS-a sa predstavnicima Vlade RS u vezi sa isplatom boračkih nadoknada", kaže Kolundžija.

Prema njegovim riječima, oni, takođe, traže da predsjednik RS Milorad Dodik saopšti ko su to spekulanti u boračkoj populaciji i da se izvini svim borcima u RS u vezi sa nedavnom izjavom o protestima.

"Nećemo odustati od naših zahtjeva sve dok fizički budemo mogli izdržati štrajk, jer svi pijemo lijekove", naglasio je Kolundžija, zaključujući da zbog problema koji ih tište traže hitan sastanak sa ministrom rada i boračko-invalidske zaštite RS Petrom Đokićem.

Četvorica ratnih vojnih invalida iz Dervente predvođena Zoranom Kolundžijom započeli su juče štrajk glađu u parku "Mladen Stojanović", koji se nalazi u neposrednoj blizini nove zgrade Vlade RS u Banjaluci.

Nezadovoljni ratni vojni invalidi istakli su zastavu RS i transparente na kojima piše "Ne tražimo nevolju, nego naša prava", "Spremni smo da umremo za svoja prava".

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE