• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peticija zbog položaja Hrvata u BiH

U FBiH u toku peticija ''Stop majorizaciji Hrvata'' koju su organizovala hrvatska boračka udruženja proistekla iz posljednjeg rata

 Peticija zbog položaja Hrvata u BiH Izvor: MONDO

Na području cijele Federacije BiH (FBiH) danas je pokrenuta peticija pod nazivom ''Stop majorizaciji Hrvata'' kako bi bila skrenuta pažnja na neravnopravan položaj hrvatskog naroda u odnosu na ostala dva u BiH.

Peticija, koju su organizovala hrvatska boračka udruženja proistekla iz posljednjeg rata, izazvala je ogromno interesovanje Hrvata, javlja dopisnik Srne iz Mostara.

Član Organizacionog odbora za peticiju Lazar Martinović rekao je da je cilj da se skupi značajan broj potpisa koji bi bili upućeni međunarodnim faktorima i domaćim političarima da bi se skrenula pažnja na neravnopravan status Hrvata u BiH.

"Osjećamo da hrvatski narod nije ravnopravan sa druga dva. To je ono što nas je ponukalo da učinimo nešto'', pojasnio je Martinović, koji je i predsjednik Udruženja nosilaca ratnih vojnih odlikovanja.

On je pozvao Hrvate i druge narode koji misle da status hrvatskog naroda u BiH nije ravnopravan da daju podršku peticiji.

Brojni Mostarci koji su potpisali peticiju tvrde da se mora podići glas protiv neravnopravnog stausa Hrvata i da se to konačno mora zasutaviti.

Potpisnik peticije Mile Pejić nada se da će se stvari krenuti nabolje, a Stana Vujinović smtra da BiH ne može nastaviti putem kojim ide.

Potpisivanje peticije trajaće 10 dana u svim gradovima FBiH od 9.00 do 17.00 časova i nedjeljom od 9.00 do 20.00 časova.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE