• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalesija leglo terorista?

Pripadnici Sipe izvršili više pretresa na području Kalesije u potrazi za pripremom terorističkih aktivnosti u ovoj opštini.

 Kalesija leglo terorista? Izvor: MONDO

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u akciji otkrivanja aktivnosti koje mogu imati veze sa pripremom terorističkih aktivnosti, pretresli su na području opštine Kalesija kuće u vlasništvu braće Mehe i Mustafe Đedovića u naselju Brda, Samira Šehića i Rasima Zulića, te još jedne osobe iz naselja Petrovice.

Prema pisanju sarajevskog "Oslobođenja", ova lica su, osim Mustafe Đedovića, privedena i saslušana u prostorijama Sipe u Tuzli i nakon toga pušteni na slobodu.

Mustafa Đedović je rekao da je iz kuće njegovog brata Mehe izuzet računar, pištolj sa dozvolom, 15 kaseta sa vjerskim predavanjima i ilahijama, te rokovnici.

"Rekao sam im da je greška što su udarili na mog brata, jer sam se ja bavio oružjem prije 20 godina", rekao je Mustafa i dodao da je ova akcija, poput one u Gornjoj Maoči, još jedna predstava iza koje stoji aktuelni ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović.

On je rekao da su u proteklom ratu u njegovoj kući boravili Hajro Mešić, Mehdin Hodžić i Hase Tirić, komandant jedinice "Crni labudovi".

Pretres je juče izvršen po nalogu Tužilaštva BiH, a uz naredbu Suda BiH.

Iz Tužilaštva je saopšteno da su tokom akcije izvršili pretres nekoliko objekata koje koriste osobe za koje postoje saznanja da su bliske vehabijskom, odnosno selefijskom pokretu, kao i saznanja da se dovode u vezu sa licima koja su pripremala izvršavanje terorističkih aktivnosti.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE