• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hag pozvao BiH da preda Karadžiću dokumenta

Haški tribunal pozvao je danas vlasti BiH da u roku od 14 dana od dana prijema poziva obavijeste vijeće da li su optuženom Radovanu Karadžiću predati svi dokumenti u njenom posjedu, a koje je on tražio za svoju odbranu.

 Hag pozvao BiH da preda Karadžiću dokumenta Izvor: MONDO

BiH treba da odgovori i da li ima namjeru da sarađuju sa Karadžićem i njegovim timom i omogući obavljanje intervjua sa generalom Seadom Delićem i brigadirom Refikom Brđanovićem.

Sudsko vijeće je na ovaj način reagovalo povodom drugog Karadžićevog zahtjeva da se uputi poziv vlastima BiH i da sud izda obavezujući nalog Deliću i BrđanovićU za intervju sa predstavnicima tima odbrane.

U pozivu suda se ukazuje da BiH u dosadašnjoj prepisci nije jasno naznačila na koje dokumente misli kada kaže da su "relevantne institucije saopštile da nemaju u posjedu druge dokumente (osim onih koji su već predati)", te da bi vlasti BiH mogle udovoljiti zahtjevu odbrane nakon što sudsko vijeće objavi odluku da je neophodno dostaviti te dokumente.

Sudskom vijeću je nejasna i pozicija BiH u vezi sa zahtjevom za razgovore sa generalom Delićem i brigadirom Brđanovićem.

U Tribunalu je večeras objavljen i dopis iz Ambasade BiH u Hagu kojim se sudsko vijeće obavještava da je "ministar pravde BiH predao televiziji BiH zahtjev za dostavljanje intervjua sa Alijom Izetbegovićem, u skladu sa nalogom sudija u Hagu od 13. januara ove godine, a na zahtjev Karadžića".

"Ambasada izražava žaljenje što intervjui nisu predati Tribunalu do 27. januara" i uvjerava da "vlasti BiH čine sve napore da identifikuju i brzo dostave pomenute intervjue", navodi se u dopisu Ambasade BiH u Hagu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE