• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nagrade najboljim volonterima

NVO altruista za pomoć osobama sa umanjenim sposobnostima "Svjetlo" iz Sarajeva uručila je nagrade za najbolje volonterske poduhvate u BiH.l

 Nagrade najboljim volonterima Izvor: MONDO

U pojedinačnoj konkurenciji prva nagrada pripala je Naidi Kurdija iz Ilidže za akciju "Linija života", druga Mirjani Vujinović iz Pala za akciju "Inkluzivne radionice" i treća Mileni Kujundžić iz Rudog za provedenu akciju obnove krova usamljenoj starici.

Odlukom stručnog žirija prvu nagradu u kategoriji kolektiva podijelile su organizacije Krizni štab za pomoć Amili Džinović iz Tuzle i Kopači amateri - Perućac, dok je treća nagrada pripala Aktivnoj lokalnoj zajednici iz Gornje Tuzle za akciju "Dani sajma".

Nagrađenima su uručene prigodne plakete i novčane nagrade, koje u pojedinačnoj konkurenciji iznose od 100 do 300, a u kolektivnoj od 200 do 500 KM.

Prema riječima izvršnog direktora NVO "Svjetlo" Harisa Čauševića, cilj ove manifestacije jeste afirmacija volonterskog rada i podsticanje drugih na volonterizam.

"Na ovaj način želimo da skrenemo pažnju javnosti na volonterske akcije", rekao je Čaušević Srni, dodavši da je volonterski rad primijećen kod primalaca pomoći, ali da često vlasti i šira zajednica ne prepoznaju njihove poduhvate.

Ovo je treći put da NVO "Svjetlost" dodjeljuje nagrade za volonterski poduhvat godine u BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE