• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Osigurati princip rotacije

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da postoji potreba da se što prije formiraju institucije vlasti na nivou BiH i da se to može učiniti vrlo brzo ukoliko se osigura princip rotacije.

 Dodik: Osigurati princip rotacije Izvor: MONDO

"Mi smo spremni da u tome učestvujemo, ali nismo spremni da žrtvujemo principe koji su važili i važe od Dejtona, a to je, prije svega, princip rotacije", naglasio je predsjednik Srpske.

Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da predsjedavajući Savjeta ministar BiH treba da bude iz reda hrvatskog naroda, a da SNSD želi mjesto ministra inostranih poslova imajući u vidu, kako je naglasio, da je dosadašnju poziciju RS devastirao sadašnji ministar.

"Zbog inercije koja se dešava u formiranju vlasti na nivou BiH ogromnu štetu trpi RS u pogledu nemogućnosti da se verifikuju i ratifikuju određeni ugovori koji omogućavaju realizaciju projekata", objasnio je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

On je dodao da je osnovni princip u Dejtonu bio princip nacionalne ravnopravnosti i rotacije i to mora da se održi i u budućnosti, ali da lider SDP-a Zlatko Lagumdžija želi da naruši cijeli koncept.

"Mi ne želimo da dođe do smanjenja značaja i uloge RS. Mi želimo jaku i još jaču RS. Borićemo se i raditi sve da ona bude jača", poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, platforma o saradnji SDS-a i SNSD-a se veoma uspješno ostvaruje i do sada nije bilo nijedne pukotine, razilaženja ili nesnalaženja u tom pogledu. On je rekao da će ove dvije partije nastaviti da grade svoje jedinstvo.

Dodik je naglasio da Hrvatska stranka prava nije partner SNSD-u i da ova partija neće prihvatiti nijednog njihovog predstavnika u vlasti, jer je to, kako je naglasio, fašistička organizacija koja baštini simbole koji direktno vrijeđaju srpski narod.

Komentarišući odluku Opštinskog odbor SNSD-a Bijeljina da opozove Milicu Marković sa funkcije predsjednika ovog odbora, Dodik je rekao da u vrhu stranke još nije razgovarano o tome.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE