• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Državljani BiH isplovili iz Bengazija

Prema informacijama Ambasade BiH u Tripoliju, iz luke Bengazi isplovila su dva turska broda na kojima je 106 državljana BiH.

 Državljani BiH isplovili iz Bengazija Izvor: MONDO

U saopštenju se dodaje da se na jednom brodu nalazi 39 putnika, a na drugom 67. Na brodovima se nalazi i 32 državljana Makedonije, za koje je evakuaciju organizovala Ambasada BiH u Tripoliju.

Očekuje se da će brodovi u ponedjeljak uploviti u tursku luku Marmarisu, gdje će građane BiH dočekati generalni konzul BiH iz Istanbula i dva službenika Generalnog konzulata.

Na evakuaciju u luci Bengazi čeka još 85 državljana BiH, a njihova evakuacija turskim brodom planirana je za sutra. "Svi su u dobrom stanju, a u organizaciji Ambasade BiH u Tripoliju osiguran im je smještaj i dostavljena hrana i voda", navodi se u saopštenju.

Grupa od osam državljana BiH evakuisana je preko libijsko-egipatske granice i trenutno se nalaze na aerodromu u Kairu, čekajući dalju vezu prema BiH.

Planirano je da u ovoj grupi bude 13 državljana, ali je pet odustalo svojom voljom. Grupa je od libijsko-egipatske granice do aerodroma u Kairu prebačena manjim autobusom u organizaciji Ambasade BiH u Kairu.

MIP BiH je zatražio dozvolu za jedan let, koji će biti organizovan po dobijanju dozvole, a očekuje se da će biti realizovan u ponedjeljak.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE