• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mićić nije dostavio dokumentaciju o ugroženim u poplavama

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić nije danas dostavio Vladi Republike Srpske tražene podatke o domaćinstvima ugroženim posljednjim poplavama koje su zahvatile tu opštinu, rekla je Srni šef Biroa Vlade RS za odnose s javnošću Vera Sajić.

 Mićić nije dostavio dokumentaciju o ugroženim u poplavama Izvor: MONDO

"Umjesto traženih podataka, načelnik opštine Bijeljina dostavio je Vladi RS pregled privrednih subjekata opštine Bijeljina koji su podnijeli zahtjev za utvrđivanje štete od elementarnih nepogoda, odnosno poplave", rekla je Sajićeva.

Ona je navela da spiskovi nisu dostavljeni ni Republičkoj upravi civilne zaštite, ni Direkciji za robne rezerve RS.

Sajićeva je istakla da Vlada RS smatra krajnje neodgovornim ovakvo ponašanje načelnika i rukovodstva opštine Bijeljina, posebno u situaciji kada mnoga ugrožena domaćinstva egzistencijalno zavise od ove pomoći.

Sajićeva je podsjetila da je Vlada RS 17. februara odobrila dodatnu pomoć Bijeljini, i to 700.000 KM za raspodjelu građanima u gotovini, 752.000 KM za nabavku namještaja, 370.000 KM za nabavku parketa, a 600.000 KM će otpisati nadležni organi na ime električne energije.

"Ukupno 150.000 KM za nabavku stočne hrane obazbijediće Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivre, kao i 300.000 KM na ime subvencija za uginule životinje", navela je Sajićeva.

Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić zatražio je od načelnika Mićića da do danas dostavi Vladi RS spisak da bi raspoloživa pomoć bila podijeljena ugroženim domaćinstvima.

Zamjenik načelnika opštine Bijeljina Izet Camić rekao je ranije danas Srni da su spiskovi poplavljenih domaćinstava obrađeni i da je u toku dostava Vladi RS. On je naveo da se spiskovi šalju mejlom i poštom, te da će posebno biti poslati i "Elektroprivredi Srpske".

"Obradili smo 2 574 zahtjeva, od čega je 855 onih koji su u prvoj kategoriji i 1 322 onih koji pripadaju drugoj kategoriji", rekao je Camić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE