• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mićić poslao neupotrebljive podatke o poplavama?

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić Vladi RS i Republičkoj upravi CZ poslao neodgovarajuće spiskove ugroženih u poplavama, tvrdi Milimir Doder.

 Mićić poslao neupotrebljive podatke o poplavama? Izvor: MONDO

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske (RU CZ RS) Milimir Doder izjavio je danas Srni da je načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić i Vladi RS i Republičkoj upravi CZ poslao neodgovarajuće spiskove u vezi sa građanima ove lokalne zajednice koji su krajem prošle godine bili ugroženi poplavama.

''Ti spiskovi ne odražavaju stanje po kojem bi Vlada RS mogla da uplati finansijska sredstva, zato što je Mićić poslao spiskove po kategorijama, od prve do četvrte, ali se tu ne vidi koliko kom čovjeku, pojedinačno, pripada sredstava'', pojasnio je Doder.

Prema njegovim riječima, iz tih spiskova ne vidi se koliko kome sredstava treba uplatiti na ime štete za uništeni parket, namještaj, potrošenu električnu energiju i ostalo.

Doder je prcizirao da je opština Bijeljina od Vlade RS dobila 740.000 KM koje treba direktno uplatiti na tekuće račune građana.

''Nisu dostavljeni tekući računi niti imena ni prezimena ljudi, kao ni naziv banke na koje bi Ministarstvo finansija moglo izvršiti potrebne transakcije'', naglasio je Doder.

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić izjavio je danas Srni da su spiskovi poplavljenih domaćinstava dostavljeni u ponedjeljak Vladi RS, a iz Vlade kažu da je dostavljen samo preliminarni spisak.

"Vlada očekuje konačne spiskove domaćinstava ugroženih poplavama kako bi mogla da započne raspodjela predviđene pomoći", izjavila je Srni Vera Sajić, šef Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Uz ime i prezime nosioca domaćinstva, s njihovim potpisom i jedinstvenim matičnim brojem, na spisku treba da bude navedena adresa i visina pomoći koju domaćinstvo treba da dobije.

Pomoć Vlade namijenjena za poplavljene u Bijeljini je 700.000 KM za raspodjelu građanima u gotovini, 752.000 KM za nabavku namještaja, 370.000 KM za nabavku parketa, 600.000 KM za otplatu električne energije, 150.000 KM za nabavku stočne hrane i 300.000 KM za uginule životinje.

CAMIĆ: VLADA TREBA DA ODREDI KO KOLIKO TREBA DA DOBIJE

Zamjenik načelnika opštine Bijeljina Izet Camić rekao je danas Srni da su Vladi Republike Srpske (RS) poslati spiskovi poplavljenih domaćinstava kako je predviđeno dogovorom i da oni ne sadrže novčani iznos koliko ko treba da dobije, jer bi to trebalo da odredi Vlada RS na osnovu kategorija kojoj domaćinstvo pripada.

Camić je istakao da je opština Bijeljina na spiskove uvrstila i podatke šta je u kojem domaćinstvu voda zahvatila.

"Juče smo mejlom poslali spiskove domaćinstava koji sadrže ime i prezime stnovnika, kategoriju kojoj pripadaju, matične brojeve, brojeve tekućih računa", rekao je Camić i dodao će opština Bijeljina, ako je potrebno, prikupiti i dodatne podatke, ali da sugestije o tome očekuje od Vlade.

Camić je naveo da su uspjeli da u 98 odsto domaćinstava prikupe brojeve brojila kako bi mogla da im se otpiše struja.

On je potvrdio da su juče Vladi RS poslata dva mejla zbog odluke da i privredni subjekti koji su bili zaplavljeni uđu na spiskove, i najavio će sutra biti poslati brojevi brojila i žiro računa privrednih subjekata.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE