• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanje Jočića ozbiljnije nego što se mislilo

Zdravstveno stanje Dragana Jočića je ozbiljnije nego što je u prvi mah saopšteno, tvrdi ministar odbrane.

 Stanje Jočića ozbiljnije nego što se mislilo  Izvor: MONDO

Zdravstveno stanje ministra unutrašnjih poslova Dragana Jočića je stabilno, rečeno je u nedelju uveče Tanjugu u Vladi Srbije i najavljeno da će vlada formirati lekarski konzilijum sa ciljem da se ministru obezbedi najbolje moguće lečenje u Beogradu.

Prema izveštajima Bete, Joćić je operisan je u subotu ujutru u ortopedskom institutu "Banjica", a trenutno je na intenzivnoj nezi, pod merama reanimacije. Jočić je povređen u saobraćajnom udesu u petak kasno uveče.

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) i ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac, koji je i u nedelju obišao Jočića, izjavio je da je stanje povredjenog ministra policije ozbiljnije no što je to u prvi mah saopšteno.

"Njegovo stanje je kud i kamo teže nego što je bilo objavljeno u prvim momentima", rekao je Šutanovac na konferenciji za novinare u Valjevu. On je dodao da je "i tada bio zajedno sa njim ali nije se to tada videlo, nadamo se svi i zaista mu želimo dobro zdravlje".

U lekarski konzilijum koji će pratiti Jočićev oporavak ući će, pored ostalih, ministar zdravlja Tomica Milosavljević i ruski neurohirurg Aleksandar Potapov sa vrhunskog moskovskog instituta "Burdenko", koji je pregledao ministra unutrašnjih poslova. U utorak će u Beograd ponovo doći tim ruskih lekara kako bi pregledao ministra Jočića.

Tim lekara iz Moskve pregledao je Jočića na klinici "Banjica". Specijalisti sa najbolje ruske neurohirurške klinike i najveće specijalizovane ustanove neurohirurgije u Evropi su pre polaska u Beograd u subotu razgovarali telefonom sa Zoranom Blagojevićem, direktorom Instituta "Banjica".

Prema izjavama objavljenim u dnevniku "Blic", lekari iz ortopedske klinike "Banjica" kažu da je on povredio vratni deo kičme, posebno peti pršljen. Po prijemu u bolnicu, u koju je prebačen helikopterom u svesnom stanju, ministar Jočić se žalio na oduzetost jedne ruke i noge. Prema pisanju " Blica" lekari ocenjuju da pred njim predstoji " dug i težak oporavak ".

Vozač ministra Marko Damnjanović oporavlja se i van je životne opasnosti. On je u udesu slomio ruku i operisan je u Urgentnom centru u Beogradu.

Ministra Dragana Jočića u subotu su u bolnici posetili predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Vojislav Koštunica. Koštunica je posle posete i razgovora sa lekarima izjavio da je život ministra Jočića ugrožen.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE