• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opština Čelinac: Nismo organizatori koncerta povodom Dana opštine Čelinac

Autor Dušan Volaš

Načelnik Čelinca Vlado Gligorić tvrdi da opštinska administracija nije organizovala koncert povodom Dana i krsne slave opštine Čelinac, na kojem su nastupili Saša Matić, Ana Bekuta, Milica Pavlović, Ivana Selakov i Jovan Perišić.

 Opština Čelinac tvrdi da nije organizovala koncert povodom Dana opštine Čelinac  Izvor: transparentno.ba

Transparensi Internešnel u Bosni i Hercegovini (TI BiH) se obratio opštinskoj administraciji sa upitom koliko je koštao pomenuti koncert kao i marketinška kampanja njegove promocije koja je uključivala i postavljanje bilborda na više lokacija kojima su građani pozivani na besplatan koncert .

"Ipak, prije besplatnog koncerta muzičkih izvođača, na bini se pojavilo četvoro kandidata SNSD-a na predstojećim opštim izborima koji su držali govor, pjevali i okupljene građane indirektno pozivali na glasanje što dokazuju i snimci na društvenim mrežama", objavio je TI BiH.

Iz ove međunarodne organizacije upozoravaju da je ovaj slučaj očigledan primjer zloupotrebe javnog događaja i javnih sredstava za promociju stranaka i kandidata na predstojećim izborima.

Izvor: transparentno.ba

"Ipak opštinska administracija tvrdi da nije organizator tako da ostaje nepoznato iz kojih sredstava je koncert finansiran", navode iz TI BiH.

TI BiH ranije je objavio da su njihovi posmatrači zabilježili preko 690 primjera korišćenja javnih resursa za promociju stranaka i kandidata i značajno povećanje javne potrošnje u predizbornom periodu.

"Političke stranke već su uveliko krenule sa održavanjem predizbornih skupova i plaćenom izbornom kampanjom, koja je zabranjena Izbornim zakonom prije zvaničnog početka izborne kampanje, zbog čega je Transparensi internešnel BIH uputio 22 prijave Centralnoj izbornoj komisiji", obajelvjeno je početkom ovog mjeseca.

Kako su istakli u TI BiH, pored preuranjene kampanje, CIK su prijavljene i zloupotrebe biračkih spiskova kao i kršenje Zakona o finansiranju političkih stranaka.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE