• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BH Telekom i HT Mostar kažnjeni po 30.000 KM

BH Telekom Sarajevo i JP HT Mostar kažnjeni su od strane RAK-a sa po 30.000 KM zbog kašnjenja uvođenja usluge prenosivosti brojeva u mobilnoj mreži.

 BH Telekom i HT Mostar kažnjeni po 30.000 KM Izvor: MONDO

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) je u sklopu priprema za korištenje usluge prenosivosti telefonskih brojeva u mobilnoj telefonskoj mreži BiH izvršila ocjenu spremnosti pojedinih mobilnih operatora da omoguće pružanje te usluge u zadanom roku do 30. juna ove godine.

Detaljnim uvidom došlo se do ocjene da je Telekom Srpske dd Banjaluka završio sve aktivnosti u vezi sa pružanjem navedene usluge, dok BH Telekom dd Sarajevo i JP HT dd Mostar nisu izvršili sve potrebne pripreme vlastitih tehničkih sistema za početak korištenja usluge prenosivosti telefonskih brojeva za pretplatnike u mobilnoj telefonskoj mreži BiH.

Rješenjem RAK-a nalaže se BH Telekomu i JP HT Mostar da izvrše sve potrebne tehničke i administrativne radnje u svojim mrežama do 31. decembra 2011. godine kako bi svi pretplatnici u BiH mogli početi sa korištenjem usluge prenosivosti telefonskih brojeva u mobilnoj telefonskoj mreži sa 1. januarom 2012. godine.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE