• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović - Lagumdžija: Ima prostora za dogovor

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je nakon sastanka sa predsjednikom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom da vjeruje da ima prostora za dogovor o Savjetu ministara BiH i da je donekle optimističan.

 Čović - Lagumdžija: Ima prostora za dogovor Izvor: MONDO

Čović je ocijenio da među političkim liderima "treba mnogo više bilateralnih razgovora kako bi se vratilo međusobno povjerenje".

Čović je rekao novinarima nakon sastanka da HDZ i dalje traži mjesto predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i rekonstrukciju Vlade Federacije BiH, ali da se o tome neće razgovarati na sastanku 5. septembra u Mostaru.

Prema njegovoj ocjeni, u Mostaru se, prije svega treba pripremiti mogućnost da se politički lideri sastaju u kontinuitetu da bi riješili te probleme.

Lagumdžija je rekao novinarima da će odluku o njegovom učešću na sastanku i platformi sa kojom će se ići donijeti nadležni organi SDP-a narednih dana, kao i da vjeruje da je "puno toga o čemu se danas dogovaralo moguće provesti".

Prema njegovim riječima, na sastanku sa Čovićem danas nije bilo riječi o bilo kakvim imenima na budućim ministarskim pozicijama.

Lagumdžija je istakao da SDP podržava formiranje Savjeta ministara i bez te stranke, "ako se smatra da je problem on ili neko drugi" i ako bi tako bio formiran bolji Savjet ministara nego sa SDP-om.

Prema njegovim riječima, SDP je spreman da učestvuje u novom sazivu Savjeta ministara ako će se nešto raditi, a "ako će to biti valjanje po blatu, neka to uradi neko drugi, bez SDP-a".

Lideri HDZ-a BiH Dragan Čović i HDZ-a 1990 Božo Ljubić sazvali su za ponedjeljak, 5. septembar, u Mostaru sastanak političkih lidera na kojom će se razgovarati o formiranju vlasti na nivou BiH. Učešće na sastanku do sada su potvrdili lideri SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mladen Bosić i SDA Sulejman Tihić, a poziv je poslat i lideru SDP-a Zlatku Lagumdžiji.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE