• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vozači oprez, počinje školska godina!

AMSRS 5. septembra, pokreće tradicionalnu akciju "Vozači oprezno - počela je školska godina" s ciljem smanjenja stepena ugroženosti đaka u saobraćaju

 Vozači oprez, počinje školska godina! Izvor: MONDO

Auto-moto savez Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza i Ministarstvom unutrašnjih poslova, u ponedjeljak, 5. septembra, pokreće tradicionalnu akciju "Vozači oprezno - počela je školska godina" s ciljem smanjenja stepena ugroženosti đaka u saobraćaju.

U okviru akcije biće dijeljeni leci vozačima u kojima se od njih zahtijeva da budu naročito oprezni zbog početka školske godine.

Ovim se prvenstveno želi uticati na promjenu negativnog ponašanja vozača kao učesnika u saobraćaju, koji treba da obrate pažnju na djecu, kao i da voze sporije u zonama škola.

Leci koji će biti dijeljeni roditeljima djece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole donose informacije o opasnostima koje vrebaju djecu u saobraćaju, ograničenim psihofizičkim sposobnostima djece u odnosu na odrasle, kao i one koje su relevantne za njihovo samostalno i bezbjedno učešće u saobraćaju.

AMS i MUP izradili su i rasporede časova na kojima su slikovito predstavljane situacije u kojima djeca najčešće stradaju.

Ova akcija se organizuje zbog činjenice da đaci osnovnih škola na početku školske godine više stradaju u saobraćaju, jer počinju samostalno da se kreću po kolovozu i masovnije učestvuju u saobraćaju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE