• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik Lukića podržao preko "Iksa": U Sarajevo nije otišao "zbog bezbjednosnih rizika"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da nije otišao u Sarajevo da tamo pruži podršku na suđenju vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika RS" Milošu Lukiću jer su policijske procjene da postoje bezbjednosni rizici za njegovo kretanje u FBiH.

 Dodik Lukić Sud BiH iks Izvor: MONDO

Dodik je izrazio žaljenje što nije otišao u Sarajevo, gdje je u Sudu BiH počelo suđenju Lukiću zbog nesprovođenja odluka Kristijana Šmita, ali je rekao da je u mislima sa Lukićem i da je objavio podršku Lukiću na svom "Iks" nalogu.

"U mislima sam sa Lukićem. Sve ostalo je sudanija, ali baš u onome smislu Petra Kočića. Jer, zamislite, u jednom predmetu sudija razdvoji postupak, a ostaje jedan sudija za oba postupka", rekao je Dodik.

On je izrazio i nevjericu da je prvobitnog sudiju Mirsada Striku zamijenio novi Sena Uzunović koja je bila angažovan u oružanim snagama muslimanskih formacija.

"Ne mogu da vjerujem da je taj sudija pristao da sudi u ovom slučaju. Sudija koji je bio angažovan u oružanim snagama muslimanskih formacija, koji je bio vojni sudija u vrijeme kada je u Konjicu načinjen jedan od najvećih zločina nad Srbima, a kada nije zabilježena nijedna presuda", rekao je Dodik.

On je dodao da sve to ukazuje na pristrasnost i karakter namjera Suda i Tužilaštva BiH prema Republici Srpskoj.

"Nastavićemo da se nosimo sa svim tim pravnim i proceduralnim pitanjima", rekao je Dodik.

U Sudu BiH počelo je ročište u postupku protiv vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika Republike Srpske" Miloša Lukića za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita. Sudija u ovom predmetu je Sena Uzunović, koja je zamijenila sudiju Mirsada Striku.

Za nepoštovanje odluka Šmita sudi se i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, ali je prethodni sudija Strika, na ročištu, 17. januara, razdvojio postupak.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE