• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koncert za liječenje mladog Prijedorčanina

U Prijedoru će večeras biti održan humanitarni koncert za liječenje Nemanje Grubana (25) u Rusiji, gdje moskovski ljekari treba da mu ugrade matične ćelije.

 Koncert za liječenje mladog Prijedorčanina Izvor: MONDO

Na koncertu pod nazivom "Ova noć ima humanitarnu moć" nastupiće pjevač Miroslav Ilić.

Grubanu je prije više od dvije godine dijagnostifikovana kvadriplegija poslije nezgodnog skoka u rijeku Sanu. U toj nesreći smrskan mu je pet pršljen poslije čega je počela njegova borba za život, a potom i da ponovo prohoda.

Mladić je ubrzo poslije nesreće operisan na Ortopedskoj klinici na Banjici, zatim su uslijedile rehabilitacije na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu i u Sloveniji.

Sada se nalazi u Moskvi gdje mu predstoji ugradnja matičih ćelija. Njegova sestra Milice kaže da cijena prve intervencije košta oko 20.000 evra i da mu predstoje bar još četiri odlaska u Rusiju. Prema njenim riječima, potom ponovo slijedi rehabilitacija u Sloveniji.

Osim porodice, u borbu za izlječenje, od jula prošle godine uključili su se i Nemanjini prijatelji koji su počeli da organizuju humanitarne akcije za prikupljanje novčane pomoći za njegovo liječenje.

Porodica Gruban je 1991.godine izbjegla iz Zagreba. Mladić je u vrijeme nesreće bio student završne godine na banjalučkom DIF-u. Iako odličan plivač i skakač u vodu 28. jula 2009. godine sudbina je njegov život odvela u drugom pravcu.

Koncert je zakazan za 20.00 časova u dvorani "Mladost". Ulaznice po cijeni od 10 maraka već su puštene u prodaju i mogu se kupiti na Trgu majora Zorana Karlice u centru Prijedora.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE