• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prošle godine Dodik, ove "Restart": Nepokošena trava inspiriše performanse u Banjaluci (FOTO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Organizacija "Restart Srpska" je danas organizovala performans ispred Gradske uprave u Banjaluci, kao reakciju na neodržavanje gradskih zelenih površina. Nakon toga su pokosili jednu javnu površinu koja je zarasla u travu.

 Restart legalizuj košenje trave Izvor: Restart Srpska

"Cilj ovog performansa bio je da ukažemo na nedovoljnu aktivnost gradske vlasti koja neadekvatno obavlja posao za koji su plaćeni od strane nas, građana. Performans je uključivao kosilice i druge alate potrebne za košenje trave, kao i besplatnu radnu snagu. Pokazali smo kako Restart Srpska može da se organizuje i preduzme akciju kada gradska vlast ne ispunjava svoje obaveze", saopšteno je iz Restarta.

Oni su pozvali gradonačelnika da "legalizuje košenje trave".

"Uprkos tome što građani uredno plaćaju usluge održavanja zelenih površina, zelene površine se ne održavaju redovno, kao da je to ilegalno. Zbog toga smo se samoinicijativno organizovali kako bismo uredili neku od zelenih površina. Gradonačelniku poručujem ako već ne održavaju zelene površine adekvatno, da onda sam pokosi neku od njih, kao mi. Ako mu treba pomoć, može da pozove svog prijatelja Milorada Dodika, koji se pokazao kao iskusan kosac", rekao je Mirko Komljenović iz Restarta.

Nakon performansa, članovi Restarta su su pokosili travu i uredili igralište u naselju Lazarevo kako bi osigurali siguran prostor za naše najmlađe sugrađane. Zadovoljni građani koji su se okupili pozdravili su ovakav događaj i akciju.

Događaju su prisustvovali odbornici Skupštine opštine Banjaluka, Skupštine opštine Mrkonjić Grad i Skupštine opštine Šipovo, a travu u parku pravom, ručnom kosom, pokosio je Sergej Milanović odbornik u Skupštini opštine Mrkonjić Grad.

Upravo Dodik je krajem juna prošle godine izveo performans koji je imao veliki odjek. Zaustavio se službenim vozilom na zapadnom tranzitu u Banjaluci i kosom pokosio zelenu površinu između dvije saobraćajnice.

 (MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Nije to performans nego skretanje pažnje da djeca u Lazarevu idu ka igralištu kroz travu do glave. Je l to ne treba reći, što nisu kosili

MONDO REPORTAŽE