• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savjet ministara za 15 dana?

Savjet ministara BiH mogao bi biti formiran u narednih 15-20 dana, izjavio je predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

 Savjet ministara za 15 dana? Izvor: MONDO

Savjet ministara BiH mogao bi biti formiran u narednih 15-20 dana ukoliko u toku ove ili sljedeće sedmice bude uspostavljena vlast u Srednjobosanskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu, izjavio je predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

Čović je ovo rekao kasno sinoć nakon sjednice Predsjedništva HDZ BiH, na kojoj je izraženo uvjerenje da je preduslov za formiranje Savjeta ministara BiH, između ostalog, i dogovor o uspostavljanju vlasti na nižim nivoima.

"Ovaj dogovo oko Srednje Bosne i Mostara imamo već tri mjeseca i ako nismo u stanju realizovati ono što smo dogovorili prije tri mjeseca, a ništa se nije promijenilo u koncepciji dogovora, onda se postavlja pitanje šta bi to trebalo raditi na nivou Savjeta ministara BiH i ko će poštovati te dogovore", naglasio je Čović.

Predsjednik HDZ BiH podsjetio je na dogovor dva HDZ-a, SDP i SDA da se zadrži sadašnji broj ministarstava kada su u pitanju Hercegovačko-neretvanski i Srednjobosanski kanton.

Predsjedništvo HDZ BiH u Sarajevu je analiziralo aktivnosti na uspostavljanju izvršne vlasti na svim nivoima u BiH, pripremi Hrvatskog narodnog sabora i izborima u Republici Hrvatskoj.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE