• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Okupacija" Banjaluke i Sarajeva 15. oktobra

Organizovani protesti u znak podrške demonstrantima iz SAD, u subotu će biti održani i u dva najveća grada u BiH

 "Okupacija" Banjaluke i Sarajeva 15. oktobra Izvor: MONDO

U saopštenju Inicijative "Okupirajte Sarajevo" ističe se da će pojedine organizacije pozvati svoje članove i aktiviste da se pridruže ovoj inicijativi kao pojedinci.

"Podržavamo svaku inicijativu, bilo koje grupe i pojedinaca, koja dijeli stavove i ideje globalnog pokreta ‘Okupirajte zajedno’, ali napominjemo da proteste koji se dešavaju u Sjedinjenim Američkim Državama i ostatku svijeta ne pokreću organizacije već pojedinci - građani i aktivisti", dodaje se u saopštenju.

Organizaciju mitinga "Okupirajte Sarajevo", koji je za 15. oktobar zakazan u najvećem gradu FBiH, preuzela je izvjesna, malo poznata NVO "Jedinstvena organizacija za socijalizam i demokratiju".

"Okupirajte Banjaluku" (Occupy Banjaluka) naziv je nedavno formirane Facebook grupe, koja broji nekoliko stotina zainteresovanih za podršku pokretu koji je ranije počeo proteste na američkom Wall Streetu.

Za sada poruke ne najavljuju konkretne poteze grupe "Okupirajte Banjaluku", osim komentara i podrške globalnim protestima 15. oktobra.

Poruke na ovoj grupi svode se na podsjećanje da su ljudi širom svijeta započeli protest ukazujući na nepravedne malverzacije jedan posto poslovne i političke elite, čije akcije utiču na 99 posto svih ostalih.

Aktivisti pokreta "Okupirajte Volstrit" počeli su 17. septembra demonstracije u finansijskom distriktu Njujorka koje su se u međuvremenu raširile širom SAD, u znak protesta zbog pohlepe velikih korporacija, koje ne čine dovoljno na oživljavanju američke ekonomije, i visoke nezaposlenosti.

Dan zajedničkih protesta širom svijeta najavljen je za 15. oktobar, a grupa hakera "Anonimni" izdala je saopštenje da će 10. oktobra "izbrisati Volstrit sa interneta".
(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE