• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oslobođeni optuženi u slučaju "Medicinska elektronika"

Mile Radišić, Željko Katalina i Dragan Cerovac su oslobođeni optužbi da su zloupotrebom službenog položaja oštetili republički budžet za 1,7 miliona KM.

 Oslobođeni optuženi u slučaju "Medicinska elektronika" Izvor: MONDO

Većinski vlasnik banjalučke "Medicinske elektronike" Mile Radišić te bivši rukovodioci ovog preduzeća Željko Katalina i Dragan Cerovac danas su u u Okružnom sudu Banjaluka oslobođeni optužbi da su zloupotrebom službenog položaja i ovlašćenja i manipulacijom cijena akcija "Elektronike" oštetili republički budžet za 1,7 miliona KM.

U obrazoženju oslobađajuće presude sudsko vijeće je navelo da Specijalno tužilaštvo Republike Srpske nije dokazalo navode optužnice.

Advokat odbrane Mirko Dabić izjavio je novinarima da je oslobađajuća presuda bila očekivana i jedino moguća, dodajući da Specijalno tužilaštvo nije dokazalo postojanje krivičnog djela, a da je odbrana svojim dokazima pobila sve dokaze tužilaštva.

Specijalno tužilaštvo RS u julu prošle godine optužilo je Radišića, Katalinu i Cerovca za organizovani kriminal. U međuvremenu, optužnica je izmijenjena jer je tužilaštvo odustalo od optužbi za organizovani kriminal.

Uz ovu trojicu, optužnicom Specijalnog tužilaštva bili su obuhvaćeni i bivši član Upravnog odbora "Medicinske elektronike" Nikica Bajić i bivši direktor Investiciono razvojne banke RS Bojan Golić, koji su ranije priznali krivicu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE