• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mešanoviću 15 godina zatvora

Sud BiH izrekao je prvostepenu presudu kojom je Mersudin Mešanović osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina.

 Mešanoviću 15 godina zatvora Izvor: MONDO

Mešanović je osuđen zbog neovlaštenog prometa droga, falsifikovanja isprava i nedozvoljenog držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Od optuženog se oduzima i imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela i to poslovni objekat u opštini Srebrenik, saopšteno je iz Suda BiH.

Mešanović je proglašen krivim jer je kao član organizovane grupe, učestvovao u međunarodnoj kupoprodaji, prevozu, posredovanju u daljoj međunarodnoj prodaji, slanju i isporuci heroina.

Optužen je da je kao dio organizovane grupe, krajem 2008. i početkom 2009. godine, dogovorio, organizovao transport, preuzimanje i prevoz oko 70 kilograma heroina iz Crne Gore do BiH, a zatim dio te količine od oko 50 kilograma iz BiH do Engleske.
Mešanoviću se na teret stavlja da je zajedno sa drugim licima organizovao transport, preuzimanje i prevoz oko 110 kilograma skanka iz Albanije, preko Crne Gore u BiH i dalje u Sloveniju sa krajnjim odredištem u nekoj od zemalja zapadne Evrope.

On je optužen i da je zajedno sa drugim licima, od augusta do decembra 2009. godine, dogovorio i realizovao neovlaštenu međunarodnu kupovinu i prenos oko 1,5 kilograma heroina iz BiH do njima poznatih kupaca u Sloveniji.

U optužnici se dalje navodi da je Mešanović, tokom 2009. godine, sa njemu poznatim licima, dogovorio i organizovao transport, preuzimanje i prevoz oko 35 kilograma heroina iz Srbije u BiH i dalje u zemlje zapadne Evrope.

Mešanović proglašen je krivim i što je 30. marta 2009. godine, u ime firme "OM Sistem transport kompani" DOO Srebrenik, radi dobijanja bilateralnih dozvola za međunarodni prevoz tereta, Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona predao lažna uvjerenja i izvode o izmirenim poreskim obavezama, te što je upotrijebio javne isprave iako je znao da su falsifikovane.

On je optužen i što je 7. aprila 2010. godine, u porodičnoj kući u Srebreniku neovlašteno držao jedan prigušivač za automatsku pušku i 67 komada bojevih metaka kalibra 7,62 puta 39 milimetara.

Prvostepeno vijeće donijelo je i rješenje o produženju pritvora, koji može trajati najviše devet mjeseci i to do 11. jula 2012. godine, odnosno do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE