• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽRS: Imenovani novi izvršni direktori

Nadzorni odbor Željeznica RS imenovao je sva četiri izvršna direktora ovog preduzeća - izjavio je predsjednik Nadzornog odbora Borislav Stevanović.

 ŽRS: Imenovani novi izvršni direktori Izvor: MONDO

Stevanović je rekao da je za izvršnog direktora ekonomskih poslova imenovan Branislav Đurica, dok je novi direktor pravnih poslova Milenko Bilić.

Za direktora infrastrukture imenovan je Dragan Subašić, a novi direktor poslova oparacija je Draženko Todorović.

"Od izvršnih direktora očekujemo veliku hrabrost i primjenu znanja, jer je riječ o ljudima koji poznaju željezničku problematiku, a pred kojima je istovremeno ogroman posao", rekao je Stevanović.

On je dodao da novi izvršni direktori stupaju na dužnost odmah.

Mašinovođe ovog preduzeća, koji štrajkuju već nekoliko dana, i koji su okupljeni u krugu dobojske Radionice za održavanje šinskih vozila, kažu da nisu iznenađeni ovakvim potezom Nadzornog odbora, jer se već duže spekuliše kako su Đurica, Bilić, Subašić i Todorović kandidati za pozicije izvršnih direktora, javio je dopisnik Srne.

Mašinovođe dodaju da ovo neće promijeniti postojeću situaciju i tvrde da neće pokrenuti prevoz sve dok Uprava ne udovolji njihovim zahtjevima.

Mašinovođa ŽRS traže isplate razlika u zaostatku dodatka na platu, koji se u stručnoj terminologiji naziva kilometar, kao i dalja isplata kilometra po ranije utvrđenoj cijeni od 2,4 KM. Uprava željeznica RS je poručila željezničarima da nema novca i da ovi zahtjevi ne mogu biti ispunjeni.

Nadzorni odbor ŽRS smijenio je 29. jula izvršne direktore prevoza Dušana Spremu, pravnih poslova Nikolu Pantića i ekonomskih poslova Rodoljuba Milovanovića, dok je Dimšo Todorović, izvršni direktor infrastrukture, podnio ostavku na to mjesto.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE