• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razgovor mašinovođa sa upravom ŽRS?

Šest predstavnika mašinovođa Željeznica RS prgovaraju sa direktorom ovog javnog preduzeća, izjavio je jedan od vođa mašinovođa koji protestvuju u Doboju

 Razgovor mašinovođa sa upravom ŽRS? Izvor: MONDO

Šest predstavnika mašinovođa, koji sa kolegama protestvuju u dobojskoj radionici za održavanje šinskih vozila, otišli su na pregovore sa generalnim direktorom ovog javnog preduzeća Draganom Savanovićem, izjavio je Srni Radenko Marić, jedan od vođa mašinovođa.

Marić navodi da su na pregovore sa Upravom ŽRS otišli predstavnici mašinovođa iz svih većih gradova RS kroz koje prolazi željeznička pruga.

On nije želio da komentariše šta je povod za razgovor sa Upravom, navodeći da su mašinovođe bile iznenađene pozivom koji im je uputio Savanović, nekoliko časova nakon izbora izvršnih direktora u ovom preduzeću.

Menadžer za odnose sa javnošću ŽRS Milanka Stamenić nije mogla da potvrdi da li je u toku sastanak u upravnoj zgradi Željeznica, jer o tome nije obaviještena, a kako navodi, ne može da provjeru tu informaciju, jer joj se generalni direktor ŽRS ne javlja na telefon.

Predsjednik Samostalnog sindikata mašinovođa ŽRS Simo Cvjetković rekao je da je obaviješten da su u toku razgovori predstavnika mašinovođa sa generalnim direktorom ŽRS, te izrazio nadu da će nova Uprava imati sluha za zahtjeve mašinovođa, kako bi se uz dogovor prekinula višednevna agonija i obustava željezničkog saobraćaja.

Nadzorni odbor ŽRS imenovao je jutros sva četiri izvršna direktora ovog javnog preduzeća. Za izvršnog direktora ekonomskih poslova imenovan je Branislav Đurica, za direktora pravnih poslova Milenko Bilić, direktora infrastrukture Dragan Subašić, a novi direktor poslova oparacija je Draženko Todorović.

Zahtjevi 230 mašinovođa i pomoćnika mašinovođa ŽRS, koji su od ponedjeljka, 10. oktobra, od 18.00 časova zaustavili vozove, su isplata razlike u zaostatku dodatka na platu, koji se u stručnoj terminologiji naziva kilometar, kao i dalja isplata kilometra po ranije utvrđenoj cijeni od 2,4 KM.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE