• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vozovi u RS i dalje stoje

Pregovori mašinovođa sa direktorom Željeznica RS ni danas nisu urodili plodom, tako da mašinovođe i dalje odbijaju da voze

 Vozovi u RS i dalje stoje Izvor: MONDO

Mašinovođe ''Željeznica Republike Srpske'' i dalje odbijaju da rade, i nakon sastanka sa Upravom preduzeća koja je zatražila da pokrenu vozove i rješenje pitanja isplate razlika naknada za tzv. kilometar donesu kolektivnim ugovorom.

"Predstavnici mašinovođa odbacili su tu mogućnost i dalje odbijaju da rade", saopšteno je iz Uprave ''Željeznica'' poslije sastanka na zahtjev mašinovođa.

Uprava preduzeća obrazložila je mašinovođama da postupanje prema njihovom zahtjevu ne bi bilo u skladu sa zakonom. Uprava je pozvala mašinovođe da pokrenu vozove, jer ovakvim postupcima grubo krše zakone.

"Krajnje je vrijeme da ozbiljno razmisle o šteti koju nanose privredi i preduzeću, kao i o posljedicama za ovakve postupke", navode u ''Željeznicama'' i ističu da će rješenje svakog pitanja, pa tako i naknade za kilometar, biti doneseno isključivo u zakonskim okvirima.

Radenko Marić, jedan od lidera okupljenih mašinovođa, rekao je Srni da je na dvočasovnom razgovoru sa generalnim direktorom Željeznica RS Draganom Savanovićem zaključeno da je na narednu rundu pregovora potrebno pozvati ministra saobraćaja i veza RS Nedeljka Čubrilovića.

Mašinovođe su i dalje okupljene u krugu dobojske radionice za održavanje šinskih vozila, gdje su organizovali način smještaja, spavanja i ishrane.

Zahtjevi 230 mašinovođa i pomoćnika mašinovođa ŽRS, koji su od ponedjeljka, 10. oktobra, od 18.00 časova zaustavili vozove, odnose se na isplatu razlike u zaostatku dodatka na platu, koji se u stručnoj terminologiji naziva kilometar, kao i dalju isplatu kilometra po ranije utvrđenoj cijeni od 2,4 KM.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE