• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Penzioneri rame uz rame sa mašinovođama

Penzionisane mašinovođe ŽRS danas će podržati kolege koji od ponedjeljka, 10. oktobra, štrajkuju u dobojskoj radionici za održavanje šinskih vozila

 Penzioneri rame uz rame sa mašinovođama Izvor: MONDO

Penzioneri "Željeznica Republike Srpske" (ŽRS) koji su ranije obavljali posao mašinovođe organizovano će danas u 10.00 časova podržati kolege koji se nekoliko dana nalaze u dobojskoj radionici za održavanje šinskih vozila.

Prema riječima jednog od lidera okupljenih mašinovođa Radenka Marića, krug će posjetiti grupa od 60-ak nekadašnjih mašinovođa koji su danas u penziji.

"Osim podrške nama koji se borimo za svoja prava, kolege penzioneri na ovaj način žele da upute javni protest zbog toga što je Uprava ŽRS angažovala penzionisane mašinovođe", rekao je Marić.

On tvrdi da se ogromna većina mašinovođa u penziji neće odazvati nikakvom pozivu aktuelne Uprave ŽRS, kao ni bilo koga drugog da ponovo upravljaju lokomotivama i na taj način uguše bunt mašinovođa.

Marić je dodao da je današnja posjeta dokaz za ovakve tvrdnje, te poručio da su mašinovođe okupljene u dobojskoj radionoici, osim penzionisanih kolega, tokom proteklih nekoliko dana dobili i zvaničnu podršku svih predstavnika mašinovođa zemalja u okruženju.

Za razliku od predstavnika mašinovođa iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Federacije BiH, mašinovođe koje su obustavile željeznički saobraćaj na prugama Srpske, izuzev Samostalnog sindikata mašinovođa u ŽRS, nije podržao nijedan drugi od šest preostalih sindikata.

Zahtjevi 230 mašinovođa i pomoćnika mašinovođa ŽRS, koji su od ponedjeljka, 10. oktobra, od 18.00 časova zaustavili vozove, odnose se na isplatu razlike u zaostatku dodatka na platu, koji se u stručnoj terminologiji naziva kilometar, kao i dalju isplatu kilometra po ranije utvrđenoj cijeni od 2,4 KM.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE