• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši pomoćnik ministra tužio Vladu RS

Ranko Kozomara, bivši pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, tužio je Vladu RS zbog, kako kaže, nelegalne smjene sa tog mjesta.

 Bivši pomoćnik ministra tužio Vladu RS Izvor: MONDO

On je Vladu RS tužio jer ga je bez ranije najave, krajem jula, razriješila pozicije pomoćnika ministra, a na njegovo mjesto postavila Neđu Ilića, koji je samo dan ranije razriješen dužnosti direktora JP "Šume RS".

Dragan Mićić, sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, potvrdio je da je Kozomara tužio Vladu RS i u tužbi naveo da osporava zakonitost akta o njegovoj smjeni, pišu "Nezavisne novine".

"U tužbi koju smo dobili i po kojoj tek treba da se izjasnimo, Kozomara traži poništenje rješenja o njegovoj smjeni sa mjesta pomoćnika ministra za resor šumarstva i osporava zakonitost tog akta koji je donijela Vlada RS. Odgovorićemo mu u zakonskom roku, a to je 15 dana. To je sve što mogu da vam kažem", kazao je Mićić i istakao da će o svemu konačnu riječ dati Okružni sud u Banjaluci.

Kozomara, koji je fotelju pomoćnika ministra za resor šumarstva i lovstva zamijenio stolicom stručnog saradnika u istom ministarstvu, juče se cijeli dan nije javljao na mobilni telefon.

U Birou Vlade RS za odnose s javnošću kažu da je Kozomara premješten sa jednog radnog mjesta na drugo, tako da konkurs nije bio potreban jer poslodavac, odnosno ministar ima pravo da vrši premještaje svojih zaposlenih onako kako misli da je najbolje sa stanovišta organizacije posla.

Ranko Kozomara sa mjesta pomoćnika ministra u resoru za šumarstvo i lovstvo smijenjen je krajem jula, a za svoju smjenu saznao je na pres-konferenciji odnosno nekoliko sati nakon što je Vlada RS donijela odluku o njegovom razrješenju, podsjećaju "Nezavisne novine".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE