• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nafta se izlila u Vrbas, voda bezbjedna za piće

Goran Solomun (33) iz Banjaluke, radnik preduzeća "Galeb komerc", danas je kombijem u banjalučkom naselju Podgora sletio u korito rijeke Vrbas

 Nafta se izlila u Vrbas, voda bezbjedna za piće Izvor: MONDO

Prilikom izvlačenja vozila nafta se iz rezervoara izlila u rijeku, pišu "Nezavisne".

Kako tvrde nadležni, voda je bezbjedna za piće, a vozač službenog kombija pežo bokser, na sreću, nije povrijeđen u ovoj nezgodi. Sve se desilo oko 2.30, a njegovo vozilo nije upalo u vodu, već su ga zaustavili ograda mosta i šiblje. Solomuna su nakon udesa preventivno pregledali ljekari, a poslije toga je otpušten kući.

Međutim, kasnije, dok je vozilo kojim je upravljao izvlačeno iz korita, došlo je do izlijevanja nafte iz rezervoara.

"Taj uzrok, ipak, nije uspio da poremeti kvalitet vode. Situacija je sasvim uredna, a voda nije zagađena. Na sreću, to gorivo je išlo lijevom obalom, suprotnom od našeg vodozahvata. Naši ljudi su to primijetili na vrijeme", ustvrdio je danas popodne Milan Mazalica, direktor banjalučkog "Vodovoda".

Ipak, nešto ranije su iz Republičke uprave civilne zaštite, Područno odjeljenje Banjaluka, saopštili da se naftna mrlja "nalazi u području vodozahvata Fabrike vode", gdje se, kako stoji u saopštenju, zadržava zbog niskog vodostaja.

Zbog toga je, navedeno je dalje u ovom saopštenju, bila smanjena količina pitke vode koja se upućivala ka potrošačima u Banjaluci.

Inače, policijskim uviđajem, koji je obavljen nakon nezgode utvrđeno je da se udes dogodio kada je Solomun kombijem išao u pravcu Banjaluke, i vjerovatno zaspao za volanom, pa sletio u kanal.

Iz policije su precizirali da je kombi nakon nezgode ostao da visi nad kanalom, dok je vozač uspio da izađe iz vozila i zatim u pomoć telefonom pozove radnog kolegu.

Nakon udesa na lice mjesta su izašli policija i vatrogasci iz Banjaluke, a naknadno je pozvana i šlep-služba, koja nije uspjela po noći da izvuče kombi, pa je taj proces završen tek danas oko podne, pomoću dizalice.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE