• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pregovori propali, vozovi i dalje stoje

Još jedna runda pregovora između mašinovođa u štrajku i Uprave "Željeznica Republike Srpske" u Doboju danas je neuspješno završena.

 Pregovori propali, vozovi i dalje stoje Izvor: MONDO

Pregovorima, koji su juče započeti, a nastavljeni su danas u 11.00 časova u upravnoj zgradi "Željeznica RS", osim lidera mašinovođa u štrajku prisustvovali su i svi izvršni direktori "Željeznica".

Jedan od lidera mašinovođa Radenko Marić kaže da je mašinovođama danas ponuđena isplata aprilskog kilometra po cijeni od jedne KM.

"To nije ono što mi zahtijevamo. Međutim, sadašnji izvršni direktori kažu da žele raditi samo po zakonu i da je protekla uprava `Željeznica RS` protivzakonito potpisala dokumente u kojima se navodi visina cijene kilometra od 2,40 KM", rekao je Marić.

On je dodao da je šteta proistekla zbog dosadašnje obustave željezničkog saobraćaja više od deset puta veća od ukupnog iznosa potraživanja koje mašinovođe zahtijevaju.

"Nejasno nam je da niko neće da nam ponudi apsolutno ništa jer bismo možda pristali i na samo jedan dio zaostataka po osnovu dodatnog troška, odnosno kilometra", naglasio je Marić.

On je dodao da su se izvršni direktori na današnjim pregovorima isključivo interesovali za pozadinu, odnosno kako su to nazvali "političku podršku" za koju sumnjaju da mašinovođe dobijaju od određenih političkih partija i drugih lica.

"Jasno smo im rekli: platite vi nama naše, pa ćemo mi vama odmah reći da li i ko stoji iza nas", istakao je Marić.

On je postavio pitanje šta će se desiti i ako bude postignut dogovor sa Upravom "Željeznica RS" jer, prema njegovim riječima, većina mašinovođa ima radnu suspenziju ili suspenziju radnih zadataka tako da ako Uprava ne povuče suspenzije nisu u mogućnosti da voze.

Menadžer Uprave "Željeznica RS" za odnose s javnošću Milanka Stamenić danas nije bila dostupna za komentar.
Mašinovođe, koje su u ponedjeljak, 10. oktobra, zaustavile vozove, traže isplatu razlike u zaostatku dodatka na platu, koji se u stručnoj terminologiji naziva kilometar, kao i dalju isplatu kilometra po ranije utvrđenoj cijeni od 2,4 KM.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE