• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: Nepotrebno dizanje tenzija

Predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić izjavio je da otvoreno pismo bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, upućeno Dodiku, predstavlja "nepotrebnu korespondenciju, koja samo podiže tenzije u BiH".

 Radojičić: Nepotrebno dizanje tenzija Izvor: MONDO

Radojičić je novinarima rekao da je u pismu iznijet "niz netačnih konstatacija", ističući da je pismo "politički vrlo jednostrano i da ne priliči čovjeku koji obavlja najvišu državnu funkciju".

Prema njegovim riječima, o tezama iznijetim u pismu se može mnogo polemisati, ali bošnjačka politička elita prvo mora da "počisti stvari u svojoj kući".

"Dok je u RS pitanje ratnih zločina davno otvoreno i nije više tabu tema, bošnjačka politička elita nikad nije raščistila sa ogromnim problemima i nasljeđem iz rata, koje je političke, terorističke i kriminalne prirode", pojasnio je Radojičić.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je u otvorenom pismu optužio Dodika za neodgovorno istupanje, zbog njegovih tvrdnji da su se Bošnjaci proglasili narodom 1993. godine, poručujući da će "bilo kakav pokušaj ugrožavanja cjelovitosti zemlje naići na otpor 100 posto patriota koji su spremni braniti BiH".

Radojičić je dalje najavio da postoje dobre šanse da do kraja mjeseca bude usvojen zakon o popisu stanovništva u BiH.

On je naveo da bi u tom slučaju popis u BiH bio proveden sljedeće godine, dodajući da će se popis, ako ne bude saglasnosti oko zakona, 2012. godine održati samo u RS.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE