• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić: Izetbegović priziva rat

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić smatra da Bakir Izetbegović poziva 100 odsto bošnjačke patriote na rat radi ostvarivanja njegovih političkih ciljeva.

 Đokić: Izetbegović priziva rat Izvor: MONDO

Reagujući na pismo koje je Izetbegović uputio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, Đokić je naveo da je očigledno da Izetbegović želi da vlada cijelom BiH i da odlučuje i o sudbini srpskog naroda, te ocijenio neprihvatljivim to što bošnjački član Predsjedništva BiH otvoreno priziva rat.

"Zato Republika Srpska ima potpuno pravo da se bori za ostvarivanje srpskih interesa i obezbjeđivanja potpune ravnopravnosti Srba u zemlji", rekao je Đokić novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da takvi istupi bošnjačkog člana Predsjedništva ozbiljno destabilizuju ukupnu političku situaciju u BiH i siju mržnju među narodima.

"Izetbegović bespotrebno stvara tenzije i udaljava i narod i političke lidere u zemlji. Srbi žele da potpuno slobodno žive u ovoj zemlji i Izetbegović im to pravo ne može oduzeti", poručio je Đokić.

Izetbegović je optužio predsjednika Dodika da je odgovoran za "jednu od najdubljih kriza u BiH od Dejtona do danas" i zaprijetio da će, kako je naveo, "sto posto patriote" braniti cjelovitost BiH u svakom trenutku.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE