• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džombić: Štrajk "Željeznica RS" nanosi ogromnu štetu privredi

Premijer RS traži od "Željeznica RS" da uspostave saobraćaj i ustanove ko je odgovoran za situaciju kojom se nanosi velika šteta preduzeću i privredi.

 Džombić: Štrajk "Željeznica RS" nanosi ogromnu štetu privredi  Izvor: MONDO

"Nesumnjivo je da imamo veliku štetu ne samo u ŽRS, nego i u privredi. Štrajk u stvari nije ni štrajk, jer nije najavljen, nije u skladu sa zakonom i predstavlja apsolutno neodgovorno ponašanje ljudi koji su se odlučili da prekinu prevoz", rekao je Aleksandar Džombić u Kozarskoj Dubici.

On je istakao da Vlada RS daje doprinos sanaciji šteta svih privrednih subjekata i da će se uključiti i u slučaj ŽRS, ali da je "sasvim sigurno da se naknada štete ne može tražiti od Vlade".

Generalni direktor "Arselor Mitala Prijedor" Mladen Jelača rekao je ranije danas da su gubici ovog preduzeća višemilionski zbog desetodnevne obustave rada mašinovođa u ŽRS.

"Ukoliko to ne riješimo u roku od jednog ili dva dana, doživjećemo totalni kolaps i pitam se kome ćemo fakturisati da nam nadoknadi štetu, jer ja to ne znam, ali nekome hoćemo", poručio je Jelača.

Još jedna runda pregovora između mašinovođa u štrajku i Uprave ŽRS u Doboju danas je neuspješno završena. Mašinovođe, koje su u ponedjeljak, 10. oktobra, zaustavile vozove, traže isplatu razlike u zaostatku dodatka na platu, koji se u stručnoj terminologiji naziva kilometar, kao i dalju isplatu kilometra po ranije utvrđenoj cijeni od 2,4 KM.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE