• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK kaznio deset političkih partija

Centralna izborna komisija BiH donijela je odluke o sankcionisanju 10 stranaka, koje su kažnjene iznosima od 1.000 do 9.000 KM.

 CIK kaznio deset političkih partija Izvor: MONDO

Portparol CIK-a Maksida Pirić rekla je Srni da je Stranka za BiH kažnjena sa 9.000 KM, Srpska radikalna stranka "Dr Vojislav Šešelj" sa 5.500 KM, Srpska radikalna stranka Republike Srpske sa 2.500 KM, Stranka biznisa Srpske, Stranka demokratske aktivnosti - ASDA, HDZ BiH i Hrvatska stranka prava BiH sa po 2.000 KM, te Srpska napredna stranka, Hrvatska demokratska unija i Hrvatski demohrišćani sa po 1.000 KM.

Ona je pojasnila da visina kazni zavisi od broja prekršaja koje su stranke napravile.

''Ono što je uglavnom zajedničko za sve kažnjene političke partije je to da one nisu pravilno vodile evidenciju o prihodima i rashodima, a u nekim oozbiljnijim slučajevima u pitanju su i neprijavljeni prilozi, kao i neregularan otpis nekih dugova'', dodala je Pirićeva.

CIK BiH je, nakon provedenog postupka utvrđivanja odgovornosti, donio odluke i o sankcionisanju 18 članova biračkih odbora angažovanih na biračkim mjestima u osnovnim izbornim jedinicama Gradiška, Banjaluka, Ribnik, Kotor Varoš, Travnik i Višegrad u vrijeme održavanja Opštih izbora 2010. godine.

Zbog počinjenih nepravilnosti, sankcija zabrane angažovanja u organima nadležnim za provođenje izbora na period od četiri godine, kao i novčana sankcija po 400 KM izrečena je Milenku Jotanoviću, Čedi Gutoviću i Nikici Jurčeviću.

Branka Plisnić, Mirjana Brkić, Vesna Bosnić, Saša Tadić, Živko Savić, Milan Zorić, Stamenko Jurić, Marin Đukić, Meša Tatar, Sabina Haračić, Vedrana Brdar, Goran Bajo, Milorad Lipovac, Danka Filipovac i Vladimir Vajić kažnjeni su sa po 200 KM, saopšteno je iz CIK-a BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE