• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladi upravljaju Srpskom na jedan dan

Premijer Srpske Džombić najavio da će 28. oktobra 17 mladih ljudi zauzeti ministarska mjesta i voditi RS u okviru projekta "Ministri na jedan dan"

 Mladi upravljaju Srpskom na jedan dan Izvor: MONDO

Džombić je rekao da je Omladinski savjet Republike Srpske na osnovu konkursa izabrao 17 mladih ministara koji će 28. oktobra imati sjednicu Vlade, obilaziti kompanije, preduzeća, institucije kulture, obrazovanja.

On je na konferenciji za novinare pprecizirao da će taj dan predsjednik Vlade biti Bojan Grebenar iz Banjaluke, ministar prosvjete i kulture Aleksandar Glavaš iz Istočnog Sarajeva, minstar zdravlja i socijalne zaštite Stefan Milić iz Milića, ministar porodice, omladine i sporta Tatjana Jevtić iz Rogatice, ministar industrije, energetike i rudarstva Nikola Balaban iz Banjaluke.

Ministar saobraćaja i veza biće Milan Tešić iz Doboja, ministar uprave i lokalne samouprave Danka Božić iz Banjaluke, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Dejan Tatić iz Doboja, ministar pravde Sara Kraljević iz Vlasenice, ministar za prostorno uređenje građevinarstvo i ekologiju Bojan Kecman iz Prijedora, ministar unutrašnjih poslova Nemanja Cicović sa Pala.

Mjesto ministra finansija preuzeće Aleksandar Dragušić iz Banjaluke, ministra rada i boračko-invalidske zaštite Damjan Jugović iz Ugljevika, ministra nauke i tehnologije Ratko Savić iz Gradiške, ministra trgovine i turizma Suzana Soldat iz Mrkonjić Grada, ministra za izbjegla i raseljena lica Dubravka Dragaš iz Istočnog Sarajeva, a ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Ljiljana Vojinović iz Banjaluke.

Ministar porodice, omladine i sporta Nada Tešanović pojasnila je da je ideja "Ministri na jedan dan" potekla od Omladinskog savjeta RS koji je nekoliko mjeseci radio na ovom projektu.

"Osnovni kriteriji za izbor mladih ministara bili su poštivanje starosti kandidata od 15 do 30 godina, zatim džender balans - pet djevojaka koje su kandidati, postignuti rezultati u uspjehu u obrazovanju tokom srednje škole i fakulteta, rezultati u vannastavnim aktivnostima, angažman u omladinskom sektoru, doprinos poboljšanju položaja mladih i drugi uslovi", navela je Tešanovićeva.

Prema njenim riječima, ministri će taj dan održati tematsku konferenciju i donijeti zaključke sa konferencije, posjetiti tri ustanove i na kraju će završiti sastancima u kabinetima ministara.

Ona je istakla da je ovo jednistven projekat u granicama bivše Jugoslavije koji će biti realizovan 28. oktobra u Banjaluci.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE