• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Među 17 uhapšenih vehabija i jedan iz BiH

U Sandžaku je uhapšeno ukupno 17 vehabija, od kojih je jedan iz BiH, potvrdio je Srni direktor policije Srbije Milorad Veljović

 Među 17 uhapšenih vehabija i jedan iz BiH Izvor: MONDO

Veljović je naveo da ga ne bi iznenadilo da je ova grupa i u Srbiji pripremala sličnu akciju kao što je jučerašnji napad na američku ambasadu u Sarajevu.

"Sva ova lica se na neki način dovode u vezu sa Mevlidom Jašarevićem, a jedno od 17 uhapšenih je i lice iz BiH", naglasio je Veljović, navodeći da su vehabije u Srbiji pod kontrolom i da se neće dozvoliti slični slučajevi napada na ambasade.

On je istakao da policija Srbije neće dozvoliti da na području Novog Pazara i području cijele Srbije bude narušen javni poredak te najavio da će i narednih dana ili mjeseci, policija nastaviti sa ovakvim akcijama, prije svega iz bezbjednosnih razloga.

"Mi nemamo ništa protiv vehabijskog pokreta, ali nećemo dozvoliti da pojedinci daju sebi za pravo izvode terorističke akcije i ugrožavaju bezbednost na ovim prostorima", rekao je Veljović.

On je naveo da je tokom jutra na području Novog Pazara, Sjenice i Tutina izvršen pretres 18 objekata i da je zaplijenjeno 18 računara i laptopova, 20 mobilnih telefona, više od 1800 CD-ova, razne literatura, oko 30 audio-kaseta, oko 50 SMS kartica, pet vojnih uniformi, jedna video kamera sa 17 kaseta, tri veća noža, jedna sablja i drugo.

U međuvremenu, srpska policija pojačala je obezbjeđivanje zgrade Ambasade SAD u Begradu nakon terorističkog napada u Sarajevu.

"Teroristički napad u Sarajevu još jedna je potvrda kolika opasnost prijeti od radikalnih islamističkih pokreta i da je u toj borbi neophodno savezništvo i partnerstvo svih policija i bezbjednosnih službi širom svijeta", rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Protiv vehabija u Sandžaku policija je i ranijem u posljednjih pet godina, imala nekoliko akcija.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE