• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priznali da su dovezli Jašarevića u Sarajevo

Dino Pečenković i izvjesni Ahmetspahić, uhapšeni u Gornjoj Maoči, priznali su da su u petak dovezli Mevlida Jašarevića u Sarajevo za što im je plaćeno.

 Priznali da su dovezli Jašarevića u Sarajevo Izvor: MONDO

Pečenković je svojevremeno bio pod istragom u Bihaću zbog prodaje droge, nakon čega je odselio u Gornju Maoču, u vehabijsku zajednicu, prenose federalni mediji.

Tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara rekao je da su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH juče u Gornjoj Maoči izvršili istražne radnje nad dvije osobe, te da je pronađena i Mirela Jašarević, supruga Mevlida Jašarevića, nad kojom se, takođe, provode istražne radnje, nakon kojih će biti odlučeno o daljem postupanju sa ovim osobama.

U jednoj kući u Gornjoj Maoči pronađeni su i lični dokumenti Jašarevića, a pretresi su izvršeni i na nekoliko lokacija u Sarajevu, tokom kojih je uhapšen Semir E.

Srna saznaje da su pripadnici Sipe juče pretresli i kuću Nusreta Pašalića u Gornjoj Maoči, ali da on nije priveden.

Pripadnici Sipe i ostalih bezbjednosnih struktura i danas su nastavili opsežnu istragu o terorističkom napadu na zgradu ambasade SAD.

Beogradski mediji su javili da su pripadnici MUP-a Srbije prilikom jučerašnje akcije u kući vehabije Mevlida Jašarevića u Novom Pazaru pronašli vojnu uniformu i knjige o ekstremnom islamu. Kuća osumnjičenog je pretresena u okviru akcije koju su poslije napada na američku ambasadu u Sarajevu izveli srpski policajci.

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu u toku je saslušanje vehabije Mevlida Jašarevića, ali portparol Tužilaštva BiH Selma Hećimović nije mogla da saopšti više detalja o samoj istrazi.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE