• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽRS: Mašinovođe ne odustaju od zahtjeva

Mašinovođe "Željeznica Republike Srpske" još ne odustaju od zahtjeva i očekuju razgovor sa direktorom Draganom Savanovićem, odnosno upravom ovog preduzeća.

 ŽRS: Mašinovođe ne odustaju od zahtjeva Izvor: MONDO

Predsjednik sindikata koji djeluju u ovom preduzeću Zlatko Marin izjavio je da su zahtjevi izvan okvira zakona i propisa, tako da je teško očekivati da im neko izađe u susret.

On je pojasnio da se zahtjevi mašinovođa baziraju na odluci koju je donio, ali je nije potpisao, bivši vršilac dužnosti direktora ŽRS-a Zdravko Savić.

Marin je naveo da bi, prema toj odluci, svaki mjesec mašinovođama trebalo biti isplaćivano 1,4 KM po pređenom kilometru. On je dodao da je Savić donio pravilnik o platama na kojeg je sindikat reagovao, jer je nezakonit.

"Sadašnji generalni direktor Dragan Savanović ne želi da potpisuje nešto što nije bilo u njegovom mandatu i to je ustavri kamen spoticanja", precizirao je Marin.

Mašinovođe su od 10. oktobra u štrajku i traže isplatu razlike u zaostatku dodatka na platu, koji se u stručnoj terminologiji naziva kilometar, kao i dalju isplatu kilometra po ranije utvrđenoj cijeni od 2,4 KM.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE