• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bugojno: Ukraden eksploziv

Rutinskom kontrolom skladišta "Binasa" u Bugojnu, u kojem se čuvao eksploziv bivšeg SFOR-a, otkriveno je da nedostaje veća količina eksplozivnih materija.

 Bugojno: Ukraden eksploziv Izvor: MONDO

Prije desetak dana uviđaj u skladištu obavili su pripadnici SIPA i UNDP, a direktor "Binasa" Rahman Sijamija saslušan je zbog krađe eksploziva iz fabrike.

Ovu je informaciju za "Večernji list", izdanje za BiH, potvrdio dobro upućeni izvor koji nije želio otkriti identitet, ali ističe da se cijeli slučaj dobro skriva od javnosti kako na vidjelo ne bi izašla još jedna afera vezana za bugojanski "Binas", a možda i puno ozbiljnija stvar kao što je nabavka eksploziva za terorističke organizacije.

"Ovog puta nestao je eksploziv međunarodnih snaga, a čuvao ga je izvjesni Milanović koji je u rodbinskim vezama sa ministrom MUP-a Srednjobosanskog kantona Sedžadom Milanovićem, koji nema potrebne sertifikate te nije mogao čuvati objekat od takve važnosti", rekao je izvor.

Isti izvor ne isključuje mogućnost da je ukradeni eksploziv završio kod neke od brojnih islamskih terorističkih organizacija koje su nakon nedavnog terorističkog napada na Ambasadu SAD u Sarajevu pod posebnim nadzorom domaćih i međunarodnih bezbjednosnih agencija.

U SIPA nisu mogli otkriti više detalja o ovom slučaju, jer je istraga u toku.

S obzirom na ratna i poratna događanja u Bugojnu, od kojih mnoga imaju obilježja terorizma, nestanak veće količine eksploziva svakako je zabrinjavajući, te zahtijeva sveobuhvatnu istragu, navodi list.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE