• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gender centar -"Porodica bez nasilja"

Gender centar Vlade RS provodi obuke „Kako koristiti medije za izvještavanje o nasilju u porodici“.

 Gender centar -"Porodica bez nasilja"  Izvor: MONDO

Gender centar – Centar za jednakost i ravnopravnost polova Vlade Republike Srpske provodi 3 obuke „Kako koristiti medije za izvještavanje o nasilju u porodici“ za subjekte zaštite od nasilja u porodici i lokalne medije u opštinama Prijedor, Bijeljina i Trebinje.

Obuke su održane u Prijedoru 27.10.2011. godine, Bijeljini 28.10.2011. godine, a posljednja obuka sprovodi se u Trebinju u ponedjeljak, 07.11.2011. godine, hotel „Leotar“ u Trebinju u periodu od 09-12:00 časova.

Obuke su namijenjene predstavnicima medija i subjektima zaštite od nasilja u porodici (osnovne i srednje škole, centri za socijalni rad, centri za mentalno zdravlje, domovi zdravlja, policija, sudovi i tužilaštva predstavnici opština i komisija za ravnopravnost polova. Predavačice na obukama su Milkica Milojević, diplomirana novinarka i Dragana Dardić, diplomirana novinarka.

Ova aktivnost je uskladu sa provođenjem „Strategije za borbu protiv nasilja u porodici u Republici Srpskoj do 2013. godine“. Strategiju je izradio Gender centar Vlade RS koji i koordinira svim aktivnostima provođenja Strategije koja predstavlja strateški pristup u borbi protiv nasilja u porodici, što podrazumijeva multisektorsku saradnju i savezništvo na svim nivoima vlasti u cilju ostvarenja zadatih ciljeva.

Obuke su podržane iz sredstava projekta UNDP i UNFPA BIH „Sprečavanje i suzbijanje seksualnog i rodno zasnovanog nasilja u BiH“.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE