• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marijana Ševo sa novim srcem

Dvadesetpetogodišnjoj Drvarčanki Marijani Ševo uspješno je izvršena transplantacija srca u Beču

 Marijana Ševo sa novim srcem Izvor: MONDO

Za dvadesetpetogodišnju Drvarčanku Marijanu Ševo, nakon uspješne transplantacije srca u Beču za koju je prikupljeno 80.000 evra, slijedi postoperativno liječenje u glavnom gradu Austrije koje će trajati godinu dana i za šta će biti potrebno obezbijediti dodatna sredstva.

Komplikovana operacija izvršena je zahvaljujući razumjevanju građana Drvara, žitelja BiH i Srbije te srpske dijaspore iz Klinvelda, dok su humanitarne koncerte održali Sergej Ćetković, Marko Bulat, "Ju grupa" i "Neverne bebe".

Porodica Ševo posredstvom Radio Drvara zahvalila je svima koji su na bilo koji način omogućili Marijanino liječenje, kao i medijima koji su u pomenutoj humanitarnoj akciji dali veliku podršku i doprinos.

Dvadesetpetogodišnja djevojka iz Drvara liječenje je počela prije 13 godina u Beogradu, a 2007. godine nastavila u Sremskoj Kamenici, gdje joj je iste godine ugrađen aparat za kontrolisanje rada srca.

Uz pomoć lijekova i aparata djevojka se dobro osjećala. Međutim, od oktobra prošle godine njeno stanje se pogoršalo, a ljekari su bili izričiti da je jedino rješenje za njeno izliječenje, kao i u slučaju banjalučanke Andreje Lisac, transplantacija srca koja je ovih dana uspješno obavljena u Beču.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE