• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džombić: Ne zaboraviti poginule borce

Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić izjavio je danas da društvo nikada ne smije da zaboravi poginule borce, koji su najviše ugradili u temelje Srpske - svoje živote.

 Džombić: Ne zaboraviti poginule borce Izvor: MONDO

"Bez njih i Vojske RS ne bi bilo ni Srpske. Društvo ima obavezu da stvara bolje uslove za život njihovih porodica", rekao je Džombić novinarima nakon polaganja vjenaca na Spomenik palim borcima Vojske RS na banjalučkom groblju "Sveti Pantelija" povodom Mitrovdana - krsne slave Boračke organizacije RS.

On je dodao da će novo zakonsko rješenje o pravima boraca pružiti bolje uslove ovoj populaciji, jer obezbjeđuje socijalnu preraspodjelu i pravednost.

"U dosadašnjem zakonskom rješenju postojala je određena diskriminacija, ali to smo usaglasili u međusobnim razgovorima sa Boračkom organizacijom i penzionerima", rekao je Džombić.

On je dodao da su nova zakonska rješenja predložena kako bi se izdvojila prava iz penzionog sistema i "stavila tamo gdje pripadaju" i kako bi, sa Boračkom organizacijom, na najbolji mogući način bila izvršena preraspodjela tih sredstava onim borcima kojima je to najpotrebnije.

Džombić je najavio da bi ubrzo moglo da krene izgradnja centralnog spomen-obilježja poginulim borcima u Banjaluci i dodao da je pri kraju izrada projektne dokumentacije.

Predsjednik Predsjedništva banjalučke Boračke organizacije Goran Rogić izrazio je optimizam da će se položaj boraca u društvu poboljšati.

"Nisam zadovoljan rješavanjem stambenog zbrinjavanja porodica poginulih i ratnih vojnih invalida u Banjaluci. Još postoje 232 takve porodice koje čekaju da dobiju stambene jedinice", naveo je Rogić i čestitao svim borcima krsnu slavu.

Vjence su na Spomenik palim borcima Vojske RS na banjalučkom groblju "Sveti Pantelija", osim predstavnika Vlade Srpske i Boračke organizacije, položili i predstavnici resornog ministarstva, grada Banjaluka, Trećeg pješadijskog RS puka, SUBNOR-a i drugi.

Nakon polaganja vjenaca služen je parastos za poginule borce u Hramu Svete trojice.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE