• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽRS povukle suspenzije mašinovođa

Uprava "Željeznica Republike Srpske" saopštila je da je povukla suspenzije mašinovođa, čime je u cjelosti ispoštovan zahtjev predsjednika RS Milorada Dodika.

 ŽRS povukle suspenzije mašinovođa Izvor: MONDO

"Uprava ŽRS-a donijela je takvu odluku jer je predsjednik RS u ovom slučaju bio nedvosmislen i jasno rekao kako treba postupati i šta treba raditi. Od mašinovođa je zatraženo da se bezuslovno vrate na posao, a od Uprave ŽRS da povuče sispenzije", izjavila je novinarima menadžer ŽRS za odnose s javnošću Milanka Stamenić.

Ona je rekla da se sada moraju naći odgovorni za višemilionske štete, ne samo u ŽRS-u, već uopšte u privredi RS.

Stamenićeva je podsjetila da se ovo događa u periodu kada ŽRS sklapa ugovore za narednu poslovnu godinu sa poslovnim komitentima, te da ovakvi događaji mogu biti, ne samo negativni, već mogu imati i dalekosežne posljedice.

"Amnestiranjem ovakvih radnji srušili bi se osnovni principi poslovanja i poslovnosti, kao i principi prava i pravne države i time bi se ustupio prostor pravnom bezakonju i haosu", navela je Stamenićeva.

Juče su u Doboju održani razgovori Uprave ŽRS-a i predstavnika svih šest sindikata u ovom preduzeću na kojem su sindikalci iznijeli stavove o aktuelnom i novom kolektivnom ugovoru, a stav Sindikata mašinovođa je bio da se povuče odluka o stavljanju van snage starog Kolektivnog ugovora, koji bi trebalo da bude polazna osnova za početak razgovora, koji bi trebalo da se održe sutra u Direkciji ŽRS u Doboju.

Mašinovođe Republike Srpske saopštile su da Uprava Željeznica RS "kapriciozno odbija da obustavi sve suspenzije, disciplinske postupke i vraćanje datog otkaza, čime se i formalno i suštinski onemogućava vraćanje na posao".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE