• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučani: Najviše korupcije u Vladi RS

Banjalučani smatraju da je korupcija najviše prisutna u Vladi RS, u Gradskoj upravi i OHR-u, pokazali su rezultati posljednjeg istraživanja javnog mnjenja.

 Banjalučani: Najviše korupcije u Vladi RS Izvor: MONDO

Prema istraživanju koje je agencija “Prime communication” sprovela početkom novembra, 75 odsto stanovnika Banjaluke smatra da je korupcija prisutna u Vladi RS, njih 72,9 odsto smatra da je ima i u Gradskoj upravi, dok se 58,3 ispitanika izjasnilo da korupcije ima i u OHR-u.

Nešto manje od polovine ispitanih građana Banjaluke, njih 45,5 odsto, smatra da u Vladi RS ima veoma mnogo korupcije, dok 29,5 odsto misli da korupcije ima u nekoj mjeri.

Istovremeno, njih 8,5 odsto smatra da korupcije uglavnom nema u ovoj instituciji, dok 2,2 posto tvrdi da je nema nimalo.

Svaki treći stanovnik Banjaluke, odnosno 36,7 odsto tvrdi da je korupcija u OHR-u veoma mnogo prisutna, dok 21,6 odsto smatra da je ima u određenoj mjeri.

Mali je procent onih koji tvrde da korupcije u OHR-u nema (tri odsto) ili je ima u maloj mjeri (8,7 odsto).

Prema istraživanju, veliki procenat odgovora "ne znam" ukazuje da stanovnike Banjaluke ne interesuje mnogo ima li ili nema korupcije u OHR-u.

Najveći dio ispitanika, nih 41,4 odsto, smatra da je korupcija u Gradskoj upravi veoma mnogo prisutna, dok 31,5 odsto misli da je korupcija prisutna, ali ne u velikoj mjeri.

Svaki deseti stanovnik Banjaluke, odnosno njih 10 odsto tvrdi da korupcija nije prisutna u velikoj mjeri, dok svaki peti, odnosno njih 20,5 odsto misli da je nema nimalo.

Agencija “Prime communication” sprovela je istraživanje od 1. do 10. novembra medju 1.200 stanovnika najvećeg grada u RS, tehnikom usmenog intervjua, na osnovu unapred pripremljenog upitnika.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE