• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jašareviću i pomagačima produžen pritvor

Sud BiH pridužio je pritvor za još dva mjeseca Mevlidu Jašareviću, Dini Pečenkoviću, Munibu Ahmetspahiću i Emrahu Fojnici, osumnjičenim za terorizam, potvrđeno je Srni iz ove institucije.

 Jašareviću i pomagačima produžen pritvor Izvor: MONDO

Prema rješenju, pritvor Jašareviću može trajati do 28. januara, za osumnjičene Pečenkovića i Ahmetspahića do 29. januara, a za Fojnicu do 8. februara.

Tužilaštvo BiH podnijelo je Sudu prijedlog za produženje pritvora vehabiji Mevlidu Jašareviću, koji je 28. oktobra izvršio teroristički napad na zgradu Ambasade SAD u Sarajevu.

Isti prijedlog tužilaštvo je uputilo i za Emraha Fojnicu, Dinu Pečenkovića i Muniba Ahmetspahića koji su osumnjičeni da su pomogli Jašareviću u izvršenju terorističkog napada.

Tužilac Dubravko Čampara na današnjem ročištu rekao je da Tužilaštvo još vodi istragu u ovom predmetu za šta im je potrebno dodatnih 60 dana. On je naveo da Tužilaštvo još ispituje svjedoke i da traga za određenim predmetima.

"Tužilaštvo je Sudu BiH dostavilo DVD na kojem se nalazi oporuka Jašarevića iz koje se jasno vidi da mu je cilj bio napad na američku Ambasadu u Sarajevu. Tužilaštvo traga i za poluautomatskom snajperskom puškom koja se vidi na snimku i za još jednim DVD-om", rekao je Čampara.

Kao dodatne razloge za određivanje pritvora za svu četvoricu Čampara je naveo mogućnost bjekstva, uticaja na svjedoke, te uništavanje i prikrivanje dokaza.

Branioci četvorice optuženih usprotivili su se zahtjevu Tužilaštva za produženje pritvora, ističući da bi izricanja strogih mjera zabrane bilo dovoljno da se istraga neometano odvija.

Sa današnjeg ročišta udaljeni su prvooptuženi Mevlid Jašarević i Munib Ahmetspahić zbog nepoštivanja Suda.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE