• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mevlid Jašarević tvrdi da je nabavio oružje od Srbina

Terorista Mevlid Jašarević, koji je pucao na zgradu ambasade SAD krajem prošlog mjeseca, na saslušanju je izjavio da je dvije pronađene puške i snajper, za kojim se traga, kupio od, kako tvrdi, jednog Srbina.

 Mevlid Jašarević tvrdi da je nabavio oružje od Srbina Izvor: MONDO

Prema pisanju sarajevskog "Dnevnog avaza", on je kazao da je tom Srbinu obećao da nikada neće odati njegovo ime, ukoliko pristane da mu proda oružje.

Jašarević je tužiocu Dubravku Čampari rekao da "kao musliman neće prekršiti obećanje".

On smatra da prilikom napada na ambasadu nije poginuo, jer "nije dovoljno dobar", odnosno da ga Alahnije uzeo, pošto "on uzima sam najbolje".

Jašarević je kazao da ne bi više učinio ništa slično zato, jer "oni nisu pucali na njega" i da bi, ako bi bio pušten na slobodu, otišao u Avganistan, pošto su, kako je rekao, tamo veće šanse da pogine.

On je rekao da je u radikalne krugove ušao uz Maksima Božića u Beču i slušao predavanja, vazove, kasete, CD-ove, govore...

Božić (21) je Srbin iz Bijeljine koji je u maju prošle godine uhapšen u Tuzli kao član grupe vehabija zbog sumnje da je pripremao teroristički napad.

Poslije pristupanja vehabijama, Božić je koristio imena Mirza Gradaščević i Abu Muhamed. Prilikom hapšenja policija je kod njega pronašla i određenu količinu naoružanja i eksploziva. Sumnjalo se da je on, zajedno sa Enesom Sejarnićem, planirao da postavi eksploziv na Brčanskoj Malti, na dan obilježavanja oslobođenja Tuzle od JNA. Božić se kao dijete iz Bijeljine preselio u Beč, gdje je prešao na islam.

Iz Austrije je deportovan 2008. godine, nakon što je odležao kaznu za više krivičnih djela.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE