• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Donatorsko veče za oboljele od lafore

Sector Security u Banskom dvoru organizuje donatorsko veče sa ciljem prikupljanja novca za Kliniku “SickKids” iz Toronta.

 Donatorsko veče za oboljele od lafore Izvor: MONDO

Istraživački tim klinike radi na pronalasku adekvatne terapije za djecu oboljelu od lafore, a samim tim i Banjalučanke Tatjanu i Milanu Gajić.

Inicijativu za pomoć sestrama Gajić pokrenula je Nevena Krunić, njihova drugarica i ćerka predsjednika uprave kompanije Sector Security Slaviše Krunića. Tim Sector grupacije, u kojoj su i Sector ADS i Žitopeka, stoji iza odluke da novac namijenjen proslavi jubileja preusmjere u humanitarne svrhe.

Sector Security je tokom deset godina rada organizovao brojne humanitarne događaje, a za jubilej su se odlučili za najveću akciju do sada – Donatorsko veče „Pobijedimo laforu“.

"Upravo sada kada obilježavamo deceniju rada, umjesto da slavimo i  trošimo novac, odlučili smo da mi budemo ti koji novac poklanjaju. Svi znamo da zdrav čovjek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu. 'Samo da ozdrave. Samo da pobijede', naša je želja za Tacu i Miki. Poklanjajući novac za istraživanje Lafore, pomažemo njima, njihovim roditeljima i svim roditeljima širom svijeta koji čekaju lijek za ovu opaku bolest. Ponosni smo na njihovu hrabrost i volju da pobijede laforu. Svi duboko vjerujemo da, koliko god ova bolest razorna bila, nije u stanju razoriti sve potencijale ove divne djece i da će Milana i Tatjana uz našu pomoć, pobijediti bolest“, rekao je zamjenik generalnog direktora Sector Security Saša Urošević.

Povod za ovaj humani gest nije samo decenija rada Sector Security, jer u svom poslovanju kompanija svakodnevno potvrđuje društvenu odgovornost.

"Društvena odgovornost može i mora da bude osnova poslovanja svake kompanije, privatne ili državne, ali ovdje, danas i večeras se više neće raditi samo o njoj, već o prijateljstvu i saosjećanju. Važno je biti čovjek, a privilegija je pomoći onima kojima je potrebna podrška. To smo činili kada je trebalo pomoći osobama sa posebnim potrebama ili djeci bez roditelja, obnoviti porušene kuće, obnoviti biblioteku ili podržati kulturna dešavanja. Naše malo, vjerujte da znamo, nekome je mnogo“, izjavila je direktorka Sector ADS Dijana Kremenović. 

Sector grupacija je pozvala svoje poslovne partnere, predstavnike uglednih firmi u BiH, međunarodnih organizacija, javnih institucija i diplomatskog kora, dokazane humanitarce čije novčane donacije će biti ogromna pomoć za djecu koja boluju od laforine bolesti. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE