• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH spremna za izbore u Hrvatskoj

Na području BiH sve je spremno za glasanje na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj koje će biti obavljeno tokom predstojećeg vikenda na 30 biračkih mjesta.

 BiH spremna za izbore u Hrvatskoj Izvor: MONDO

Marijana Mikulić, ministar - savjetnik u Ambasadi Hrvatske u Sarajevu, koja je i koodinator izbora za područje BiH, rekla je da će birači u BiH moći glasati u Mostaru, Sarajevu, Tuzli i Banjaluci. Birališta će biti otvorena od 7.00 do 19.00 časova.

"Sve pripreme su obavljene, glasački listići dopremljeni i na vrijeme će biti na biračkim mjestima", navela je Mikulićeva.

U BiH registrovano je 264 000 hrvatskih državljana sa biračkim pravom i ove godine moći će glasati u gradovima u kojima su sjedišta hrvatskih konzulata.

Odlukom izborne komisije, u Sarajevu će biti otvoreno 12 biračkih mjesta u Osnovnoj školi "Isaka Samokovlije", gdje će glasati birači s područja srednje i istočne Bosne. U Mostaru će se glasati u Osnovnoj školi "Ilija Jakovljević" na 11 biračkih mjesta, u Tuzli na pet biračkih mjesta u Kulturnom centru i u Banjaluci u prostorijama konzulata na dva biračka mjesta.

Na izborima za Hrvatski sabor, provedenim prije četiri godine, kao i na posljednjim predsjedničkim izborima, u BiH bila su otvorena 124 glasačka mjesta, pa se ovaj put očekuju znatno veće gužve na biralištima.

Za tri saborska mandata iz dijaspore bore se kandidati sa petnaest prijavljenih listi, ali među njima nema kandidata Kukuriku koalicije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE