• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prikupljeno 5.500 KM pomoći za Kosovo

Za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, u protekla tri dana u Banjaluci, Prnjavoru i Modriči prikupljena pomoć vrijedna 5.500 KM

 Prikupljeno 5.500 KM pomoći za Kosovo Izvor: MONDO

U okviru humanitarne akcije "Banjaluka je s vama", za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, u protekla tri dana u Banjaluci, Prnjavoru i Modriči prikupljena je pomoć vrijedna 5.500 KM.

Predsjednik Organizacionog odbora za pomoć Srbima Kosmeta Milorad Arlov rekao je Srni da je 1. decembra na otvaranju 36. tradicionalnog turnira u malom fudbalu "Borik 2012" prikupljeno 4.000 KM koje će biti uplaćene na žiro-račun kao pomoć Srbima Kosmeta.

"Nakon gostovanja u Prnjavoru, juče je u Modriči prikupljeno od ulaznica nekoliko stotina maraka koje su direktno uručene rukovodstvu FK `Trepča` koji je igrao prijateljski i humanitarni susret sa ekipom `Modriča maksima`", precizirao je Arlov.

Prema njegovim riječima, akciji su se odazvali i Banjalučka pivara, te Hidroelektrana "Bočac" koja je donirala sportsku opremu.

On je naveo da je prijatelj veterana FK "Vrbas" Marinko Knežević sa suprugom Milijanom na zajedničkom druženju veterana "Vrbasa" i "Trepče" 2. decembra direktoru za Međuopštinski centar za socijalni rad Kosovska Mitrovica Miladinu Đuroviću predao pomoć od 500 KM za troje srpske djece koja će biti rođena na Božić 7. januara 2012. godine u Kosovskoj Mitrovici.

U okviru humanitarne akcije "Banjaluka je s vama", delegacija sa Kosova boravila je u trodnevnoj posjeti Srpskoj koju je završila sinoć boravkom u Modriči.

"Srbi sa Kosova i Metohije vratili su se kućama utučeni nakon informacije da je u Biriselu potpisan dogovor Beograda i Prištine. Oni kažu da je taj dogovor na veliku štetu Srba sa Kosmeta i ističu da o tome gdje će i kako živjeti, mogu odlučiti jedino oni a ne da neko drugi trguje njima", rekao je Arlov.

On je naveo da su trodnevni boravak delegacije sa Kosmeta materijalno podržali grad Banjaluka, Sportska dvorana Borik, veterani FK "Vrbas", Fudbalski savez Republike Srpske, banjalučki Univerzitet, Motel MIG, preduzeće "So komerc" i kladionica "Vilijams".

"Zahvaljujemo svim preduzećima koja su kupila ulaznice za humanitarno otvaranje turnira i tako se direktno uključila u našu akciju i pomogle Srbe sa Kosmeta", rekao je Arlov.

Utakmicom fudbalskih klubova "Trepča" iz Kosovske Mitrovice i "Borca" iz Banjaluke, u Banjaluci je 1. decembra otvoren 36. turnir u malom fudbalu "Borik 2012", a sav prihod od ulaznica, čija je cijena bila dvije KM, namijenjen je za pomoć Srbima na Kosovu.

Ovim humanim gestom nastavljena je najveća akcija u Srpskoj za pomoć Srbima Kosmeta u kojoj je do sada prikupljeno oko 75 tona prehrambenih, higijenskih artikala, školskog pribora i dječije obuće u vrijednosti oko 200. 000 KM. Akciju su do sada podržali kabinet predsjednika Srpske, Vlada RS, Direkcija za robne rezerve RS, 25 opština RS, te mnogi privrednici i građani Srpske.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE